Έφτασε στην Αϊτή το αμερικανικό αεροπλανοφόρο «USS Carl Vinson»

Παρασκευή, 15 Ιανουαρίου 2010 21:04
A- A A+

Έφτασε σήμερα στα ανοιχτά των ακτών της Αϊτής για να αρχίσει την παροχή ανθρωπιστικής βοήθειας μετά τον καταστροφικό σεισμό το αμερικανικό αεροπλανοφόρο «USS Carl Vinson».

Το πυρηνοκίνητο πλοίο διαθέτει 19 ελικόπτερα τα οποία θα μεταφέρουν τρόφιμα, νερό και άλλες προμήθειες μέσα και γύρω από την πρωτεύουσα Πορτ-ο-Πρενς, όπου έχει σημειωθεί το μεγαλύτερο μέρος της καταστροφής.

Η άφιξη του «Carl Vinson» αποτελεί μέρος μιας μεγαλύτερης στρατιωτικής κινητοποίησης των ΗΠΑ για την επείγουσα μεταφορά προμηθειών στην Αϊτή.

Μια μονάδα 2.200 πεζοναυτών κατευθύνεται τώρα προς τη χώρα, μονάδες του στρατού των ΗΠΑ έχουν ήδη φθάσει στην περιοχή, ενώ άλλες αναμένονται.

Ο Αμερικανός υπουργός ¶μυνας Ρόμπερτ Γκέιτς δήλωσε σήμερα ότι υπάρχουν αναφορές για μικρές λεηλασίες στο Πορτ-ο-Πρενς, αλλά συνολικά η κατάσταση της ασφάλειας παραμένει ήρεμη.

«Το κλειδί είναι να φθάσει η τροφή και το νερό εκεί το συντομότερο δυνατόν, έτσι ώστε οι άνθρωποι, στην απελπισία τους, να μην στραφούν στη βία ή να προκαλέσουν επιδείνωση της κατάστασης της ασφάλειας», πρόσθεσε.

Στρατιωτικά μεταγωγικά αεροσκάφη μετέφεραν επίσης βοήθεια στο αεροδρόμιο, το οποίο έχει περιορισμένη ικανότητα υποδοχής αεροσκαφών.

Πηγές: ΑΠΕ - ΜΠΕ, Γερμ. Πρακτορείο

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή