Συνεχίζονται οι έρευνες για τη βόμβα στη Γενική Γραμματεία Τύπου

Σάββατο, 16 Ιανουαρίου 2010 12:07
UPD:19:25
A- A A+

Συνεχίζονται οι έρευνες για την έκρηξη αυτοσχέδιου μηχανισμού μεσαίας ισχύος το βράδυ της Παρασκευής στη Γενική Γραμματεία Τύπου.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας πρόκειται για εκρηκτικό μηχανισμό παρόμοιο με εκείνον που εξερράγη έξω από τη Βουλή το βράδυ του περασμένου Σαββάτου.

Σημειώνεται ότι την ευθύνη για την επίθεση κοντά στο μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη ανέλαβε με προκήρυξή της η τρομοκρατική οργάνωση «Συνομωσία Πυρήνων της Φωτιάς».

Σημειώνεται ότι η έκρηξη σημειώθηκε στις 23:41 στη συμβολή των οδών Αλεξάνδρου Πάντου και Φραγκούδη, στη Γενική Γραμματεία Τύπου, απέναντι από το Πάντειο Πανεπιστήμιο, στην Καλλιθέα.

Προηγήθηκαν δύο προειδοποιητικά τηλεφωνήματα, στις 23.25 στον τηλεοπτικό σταθμό Alter και στις 23.29 στον τηλεοπτικό σταθμό ANT1.

Aπό την έκρηξη δεν υπήρξαν τραυματισμοί, ωστόσο προκλήθηκαν αρκετές ζημιές στο πίσω μέρος της ΓΓ Τύπου που έγινε η έκρηξη (έσπασε η τζαμαρία της εισόδου και προκλήθηκαν φθορές στις ψευδοροφές), σε σταθμευμένα αυτοκίνητα καθώς και σε δυο καταστήματα που βρίσκονται κοντά.

«Η Δημοκρατία δεν τρομοκρατείται»

Κάποιοι θρασύδειλοι επιχειρούν να τρομοκρατήσουν τη Δημοκρατία, η Δημοκρατία δεν τρομοκρατείται, δήλωσε στην κρατική τηλεόραση ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιώργος Πεταλωτής.

NΔ: Καταδικάζουμε απερίφραστα τη νέα τρομοκρατική ενέργεια

«Καταδικάζουμε απερίφραστα τη νέα τρομοκρατική ενέργεια. Η βομβιστική επίθεση στη Γενική Γραμματεία Τύπου βρίσκει απέναντί της το σύνολο των πολιτών», δήλωσε ο υπεύθυνος του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Προστασίας του Πολίτη της Νέας Δημοκρατίας, Νίκος Δένδιας.

Πρόσθεσε δε πως «είναι πασιφανές ότι χρειάζεται συστράτευση του πολιτικού κόσμου και ολόκληρης της κοινωνίας κατά της τρομοκρατίας, όπως και εφαρμογή μέτρων σε αυτή την κατεύθυνση».

ΛΑΟΣ: «Δυσκίνητος και φοβισμένος» ο κ. Χρυσοχοΐδης

«Εάν συνεχισθεί η ίδια συχνότητα με τις εκρήξεις των βομβών στο κέντρο της Αθήνας, θα πάψει να είναι είδηση στο εσωτερικό, αλλά στο εξωτερικό θα δημιουργήσει συνθήκες για την εικόνα της χώρας, χειρότερες από αυτές που προκαλεί η οικονομική κρίση», παρατήρησε ο εκπρόσωπος του ΛΑΟΣ, Κωστής Αϊβαλιώτης.

Διατύπωσε δε επικρίσεις εναντίον του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, σημειώνοντας ότι «ο κ. Χρυσοχοΐδης στη 2η θητεία του ως αρμόδιος υπουργός για τη δημόσια τάξη δείχνει πιο δυσκίνητος και φοβισμένος από την πρώτη φορά».

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή