ΟΗΕ: Κατά 90% έχει καταστραφεί η πόλη της Λεογκάν

Σάββατο, 16 Ιανουαρίου 2010 14:08
REUTERS/CARLOS BARRIA

A- A A+

Η πόλη της Λεογκάν, δυτικά του Πορτ-ο-Πρενς, έχει καταστραφεί περίπου κατά 90% από το σεισμό που κατέστρεψε την Αϊτή, σύμφωνα με τους διασώστες των Ηνωμένων Εθνών, όπως ανακοίνωσε σήμερα ο Διεθνής Οργανισμός προτεραιότητα του οποίου παραμένει η αναζήτηση επιζώντων.

Μια ερευνητική ομάδα του ΟΗΕ που επισκέφθηκε τη Λεογκάν δήλωσε ότι είναι «η πλέον πληγείσα περιοχή και το 80 έως 90% των κτιρίων της έχει υποστεί σοβαρές ζημιές».

«Σύμφωνα με την τοπική αστυνομία, περίπου 5.000 έως 10.000 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους», ανέφερε στο Γαλλικό Πρακτορείο η εκπρόσωπος του Γραφείου για το Συντονισμό των Ανθρωπιστικών Υποθέσεων, Ελίζαμπεθ Μπίρς, σημειώνοντας ότι τα περισσότερα πτώματα των θυμάτων εξακολουθούν να είναι παγιδευμένα ανάμεσα στα ερείπια.

Οι ομάδες διάσωσης έχουν μεταβεί στις πόλεις της Γκρεσιέ (με πληθυσμό περίπου 25.000 άτομα) και Καρφούρ (334.000 κάτοικοι) δυτικά του Πορτ-ο-Πρενς και εκτιμούν ότι έχουν καταστραφεί σε ποσοστό 40-50%.

Η ίδια πηγή ανέφερε ότι τα περίπου 27 σωστικά συνεργεία που βρίσκονται στην περιοχή και αποτελούνται από 1.500 άτομα και 115 σκύλους, κατόρθωσαν την Παρασκευή να ανασύρουν από τα ερείπια 34 άτομα, με αποτέλεσμα ο συνολικός αριθμός των διασωθέντων από αυτές τις ομάδες να ανέρχεται σε 58, σημείωσε μάλιστα ότι περίπου το 60% των περιοχών που έχουν πληγεί περισσότερο στο Πορτ-ο-Πρενς έχει πλέον καλυφθεί από την έρευνα για επιζώντες.

Πηγές: ΑΠΕ - ΜΠΕ, Γαλλ. Πρακτορείο

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή