Συνελήφθη ηγέτης της Αλ Κάιντα στο Ιράκ

Σάββατο, 16 Ιανουαρίου 2010 15:50
A- A A+

Tη σύλληψη ενός ηγέτη της Αλ Κάιντα στο Ιράκ, ο οποίος κατηγορείται ότι ευθύνεται για την επίθεση εναντίον της έδρας του ΟΗΕ στη Βαγδάτη από την οποία σκοτώθηκε, τον Αύγουστο του 2003, ο ειδικός εκπρόσωπος του γγ. του ΟΗΕ Σερτζιο Βιέιρα ντε Μέλο, ανακοίνωσε σήμερα ο ιρακινός στρατός.

Ο εκπρόσωπος της στρατιωτικής διοίκησης στη Βαγδάτη, Κάσεμ Ατα, ανακοίνωσε σε συνέντευξη Τύπου τη σύλληψη του «τρομοκράτη Αλι Χουσέιν αλ Αζάουι, γνωστού και ως Αμπού Ιμάντ, επικεφαλής των διοικητών του ισλαμικού Κράτους στο Ιράκ» κατά τη διάρκεια μιας επιχείρησης στη Βαγδάτη.

«Είναι υπεύθυνος για την ανατίναξη της έδρας του ΟΗΕ στη Βαγδάτη, στις 19 Αυγούστου του 2003, από την οποία σκοτώθηκαν 22 εργαζόμενοι, συμπεριλαμβανομένου του ειδικού εκπροσώπου του γγ του ΟΗΕ στο Ιράκ, Σερτζιο Βιέιρα ντε Μέλο», πρόσθεσε ο εκπρόσωπος.

Ο ίδιος ανέφερε οτι ο άνδρας αυτός ήταν πιλότος της αεροπορικής εταιρείας του Ιράκ πριν από την πτώση του καθεστώτος του Σαντάμ Χουσεΐν.

Αυτή η επίθεση σηματοδότησε την έναρξη των βιαιοτήτων από τους αντάρτες και την Αλ Κάιντα, λίγους μήνες μετά την εισβολή στη χώρα από τον αμερικανικό στρατό.

Ο εκπρόσωπος ανακοίνωσε επίσης τη σύλληψη ενός Σαουδάραβα, του Αμπντάλα Μοχάμεντ Νάσερ, επικεφαλής της Αλ Κάιντα στην επαρχία Ντιγιάλα (βορειοανατολικά).

Αντάρτες συνελήφθησαν επίσης στην περιοχή του Χιτ, 180 χλμ δυτικά της Βαγδάτης, δήλωσε πηγή των υπηρεσιών ασφαλείας. Κατηγορούνται για τέσσερις βομβιστικές επιθέσεις στο Χιτ κατά σπιτιών αστυνομικών, από τις οποίες έχασαν τη ζωή επτά άνθρωποι.

Στόχος αυτών των επιθέσεων ήταν ο συνταγματάρχης Ουαλίντ αλ-Χίτι, ο επικεφαλής του αντι-τρομοκρατικού αγώνα στην πόλη.

Πηγές: ΑΠΕ - ΜΠΕ, Γαλλ. Πρακτορείο

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή