Αναχώρησε για την Αϊτή η Χ. Κλίντον

Σάββατο, 16 Ιανουαρίου 2010 17:01
A- A A+

Αναχώρησε σήμερα για την Αϊτή με αεροπλάνο που μεταφέρει είδη πρώτης ανάγκης η υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Χίλαρι Κλίντον, όπως δήλωσαν Αμερικανοί αξιωματούχοι.

Η κ. Κλίντον και ο διευθυντής της Αμερικανικής Υπηρεσίας Διεθνούς Ανάπτυξης Ρατζίβ Σαχ σκοπεύουν να συναντηθούν με τον Αϊτινό πρόεδρο Ρενέ Πρεβάλ και τους Αμερικανούς εργαζόμενους σε οργανώσεις αρωγής στο ημερήσιο ταξίδι τους στην Αϊτή.

Αμερικανοί αξιωματούχοι δήλωσαν ότι το αεροπλάνο της Κλίντον θα μεταφέρει τρόφιμα αξίας αρκετών χιλιάδων δολαρίων, καθώς και εφόδια για το προσωπικό των 140 ατόμων της πρεσβείας των ΗΠΑ στην Αϊτή.

Μεταφέρει επίσης 100 κιβώτια με μερίδες τροφίμων έκτακτης ανάγκης και 100 κιβώτια με νερό, πρόσθεσαν οι ίδιες πηγές.

Σημειώνεται ότι η κ. Κλίντον, η οποία διέκοψε περιοδεία της στην περιοχή Ασίας-Ειρηνικού την Τετάρτη, λόγω του σεισμού, δήλωσε την Παρασκευή ότι το ταξίδι της στην Αϊτή έχει ως στόχο την προσεκτική παρατήρηση τόσο των ζημιών όσο και της εν εξελίξει προσπάθειας παροχής ανθρωπιστικής βοήθειας.

«Επίσης, θα μεταφέρουμε πολύ άμεσα και προσωπικά στον λαό της Αϊτής την μακροπρόθεσμη και ακλόνητη υποστήριξη, αλληλεγγύη και συμπάθεια μας», δήλωσε η επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας σε συνέντευξη Τύπου.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή