Διαψεύδει τα περί θανάτου του ο ηγέτης των Πακιστανών Ταλιμπάν

Σάββατο, 16 Ιανουαρίου 2010 18:02
A- A A+

Διαψεύδει με νέο ηχογραφημένο μήνυμά του που κυκλοφόρησε σήμερα ότι σκοτώθηκε σε αμερικανική πυραυλική επίθεση ο ηγέτης των Πακιστανών ταλιμπάν Χακιμουλάχ Μαχσούντ.

Το μήνυμα δημοσιοποιήθηκε μετά από αρκετά πλήγματα με πυραύλους που εκτοξεύονται από αμερικανικά μη επανδρωμένα αεροσκάφη drone στις περιοχές των φυλών στο βορειοδυτικό Πακιστάν από τις οποίες σκοτώθηκαν τουλάχιστον 15 άτομα.

Ορισμένοι υπεύθυνοι για την ασφάλεια είχαν ισχυριστεί τότε ότι ο Μεχσούντ ήταν μεταξύτ των 15 νεκρών.

Οι Πακιστανοί Ταλιμπάν είχαν κοινοποιήσει την Παρασκευή ένα πρώτο ηχογραφημένο μήνυμα στο οποίο ο αρχηγός τους δήλωνε ότι είναι ζωντανός, αλλά δεν αναφερόταν στην επίθεση των αεροσκαφών drone.

«Μετά το ηχογραφημένο μήνυμα που δημοσιοποιήσαμε χθές, ορισμένοι είπαν οτι δεν ανέφερα την ημερομηνία. Σήμερα, 16 Ιανουαρίου, το επαναλαμβάνω: είμαι ζωντανός, είμαι καλά, δεν έχω τραυματιστεί. Τη στιγμή της επίθεσης απο τα αεροσκάφη drone, δεν ήμουν στην περιοχή», τονίζει.

Ο απεσταλμένος των ΗΠΑ για το Αφγανιστάν και το Πακιστάν, Ρίτσαρντ Χόλμπρουκ, ο οποίος επισκέπτεται σήμερα την Καμπούλ, είχε δηλώσει νωρίτερα ότι δεν γνωρίζει αν ο Χακιμουλάχ Μαχσούντ είναι ζωντανός ή όχι.

Πηγές: ΑΠΕ - ΜΠΕ, Γαλλ. Πρακτορείο

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή