Ηρακλής - ΑΕΚ 1-1

Σάββατο, 16 Ιανουαρίου 2010 21:00
UPD:21:15
A- A A+

Δύο υπέροχα γκολ των Κονέ (27') και Τζιμπούρ (55') έγραψαν το τελικό Ηρακλής-ΑΕΚ 1-1. Καλύτερη συνολικά η Ένωση, που έχασε και πέναλτι με τον Αλγερινό στο 87'.

Η ΑΕΚ μπήκε φουριόζα στο ματς και στα πρώτα τρία λεπτά είχε προλάβει να απειλήσει δύο φορές τον Ηρακλή, με τους Μπλάνκο και Μαντούκα. Το παιχνίδι είχε αρκετά γρήγορο ρυθμό στο ξεκίνημα του και αυτό βοηθούσε την Ένωση, που ήταν κι αυτή που το επεδίωξε.

Οι κιτρινόμαυροι λειτουργούσαν πολύ καλά στο πρώτο 10λεπτο, με την μπάλα να φτάνει πάντα σωστά στον Σκόκο κι αυτόν να την μοιράζει γρήγορα για τους επιθετικούς ή για τους παίκτες που έβγαιναν στα άκρα.

Η ευκαιρία του Ηρακλή με τον Μιλάνο στο 10' ήταν μια... υπενθύμιση για την άμυνα της ΑΕΚ ότι υπάρχει και αντίπαλος, αλλά παράλληλα βοήθησε και ψυχολογικά τους γηπεδούχους ώστε να ανακόψουν σιγά-σιγά τον γρήγορο ρυθμό των φιλοξενούμενων.

Ετσι, το ματς συνεχιζόταν μετά το 15' με την ομάδα του Ντούσαν Μπάγεβιτς να έχει την κατοχή της μπάλας, αλλά τίποτα άλλο... Οι κενοί χώροι των πρώτων λεπτών δεν βρίσκονταν, τα λάθη γίνονταν και ο Ηρακλής προσπάθησε σταδιακά να μεταφέρει το ματς προς την εστία του Αραμπατζή, με τους Μπόσνιακ και Επστάιν.

Δεν τα κατάφερε, υπό την έννοια ότι η ΑΕΚ δεν ένιωσε κάποια πίεση, αλλά κατάφερε να προηγηθεί κι αυτό ήταν πιο σημαντικό για την ομάδα του Σάββα Κωφίδη. Ο Κονέ στο 27' με εκπληκτικό σουτ έκανε το 1-0, έκοψε τα πόδια των κιτρινόμαυρων εξασφάλισε την... ηρεμία του Ηρακλή μέχρι και το τέλος του ημιχρόνου, καθώς η μόνη αντίδραση της ΑΕΚ -που ήταν τεράστια ευκαιρία πάντως- ήρθε στο 44' με το δοκάρι του Γιάχιτς μετά από στημένη φάση.

Και ήταν λογικό η Ενωση μετά το γκολ που δέχθηκε να μην κάνει κάτι τρομερό μέχρι και το τέλος του ημιχρόνου (πέραν του δοκαριού που προαναφέραμε), από τη στιγμή που δεν υπήρχε πια καλή συνεργασία των μέσων με τους επιθετικούς, ενώ οι Καφές και Γιάχιτς έκαναν αρκετά λάθη και ο Μαντούκα έδειχνε μπλοκαρισμένος.

Οι συνθέσεις

Ηρακλής (Σάββας Κωφίδης): Μπαντής, Γιαννούλης, Λέκι, Κατσαμπής, Μάρτος, Παπαστεριανός, Ηλιάδης, Μιλάνο (80' Γιάντσης), Επστάιν, Κονέ (62' Τούμα), Μπόσνιακ.

ΑΕΚ (Ντούσαν Μπάγεβιτς):| Αραμπατζής, Γεωργέας, ¶λβες, Μαϊστόροβιτς, Αραούχο, Γιάχιτς, Καφές, Μαντούκα (71' Χέρσι), Σκόκο, Τζιμπούρ, Μπλάνκο (83' Ταχτσίδης).

Πηγή: www.gazzetta.gr

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή





    Αθλητικές Μεταδόσεις