Οργάνωση ελληνικής αποστολής στην Αϊτή

Κυριακή, 17 Ιανουαρίου 2010 15:37
A- A A+

«Το υπουργείο Εθνικής ¶μυνας, σε συνεργασία με το υπουργείο Εξωτερικών και το υπουργείο Υγείας, παρακολουθούν πάρα πολύ στενά και με μεγάλη αγωνία τη δραματική κατάσταση που υπάρχει στην Αϊτή», δήλωσε ο υπουργός Εθνικής Αμυνας Ευάγγελος Βενιζέλος.

Σημείωσε δε ότι «οργανώνεται μια μεγάλη αποστολή στην οποία μετέχουν Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις, με ιατρικά κυρίως στελέχη, αλλά και το Υπουργείο Εθνικής ¶μυνας με τη μονάδα αντιμετώπισης καταστροφών της Πολεμικής μας Αεροπορίας».

«Στέλνουμε επίσης φαρμακευτικό υλικό, τρόφιμα, έτσι ώστε να είμαστε κοντά στον λαό μιας χώρας που τη συνδέουν στενοί ιστορικοί δεσμοί με την Ελλάδα», πρόσθεσε ο κ. Βενιζέλος.

Περί προβλημάτων συντονισμού στην κυβέρνηση

Ερωτηθείας αν υπάρχει πρόβλημα συντονισμού στην κυβέρνηση, ο υπουργός απάντησε πως «το πρόβλημα του συντονισμού το έχουμε όχι ως κυβέρνηση αλλά ως κράτος, ως κοινωνία, ως οικονομία».

«Χρειάζεται πράγματι ένας μεγάλος εθνικός συντονισμός, μια μεγάλη εθνική συμφωνία, μια μεγάλη επιστράτευση όλων των δυνάμεων του τόπου για να υπερβούμε την κρίση, να σπάσουμε τον φαύλο κύκλο, να αποκτήσουμε ξανά την αυτοπεποίθηση και την αισιοδοξία που απαιτείται για να κατακτήσουμε την θέση που μας ανήκει», τόνισε.

Οικονομία

Σχετικά με τα μέτρα που λαμβάνει η κυβέρνηση για την οικονομία, ο κ. Βενιζέλος επεσήμανε ότι «τα μέτρα είναι απολύτως αναγκαία γιατί τίποτα δεν είναι πιο φιλικό για τον πολίτη, τίποτα δεν είναι πιο κοντά στους στόχους μας για ανάπτυξη και για κοινωνική συνοχή από το να μπορείς να καταβάλεις κάθε μήνα μισθούς και συντάξεις, από το να μπορείς να στηρίξεις τον άνεργο, από το να μπορείς να στηρίξεις τις ομάδες -τις χαμηλές και μεσαίες εισοδηματικά ομάδες -που έχουν ανάγκη από την προστασία του κράτους, από την αναδιανεμητική λειτουργία του κράτους».

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή