Εμμένει σε «πάγωμα» των εποικισμών ο Αμπάς

Κυριακή, 17 Ιανουαρίου 2010 15:52
A- A A+

Να κηρύξουν το «τέλος του παιχνιδιού», αν το Ισραήλ δεν «παγώσει» τους εποικισμούς», κάλεσε σήμερα τις Ηνωμένες Πολιτείες ο Παλαιστίνιος πρόεδρος Μαχμούντ Αμπάς.

«Το Ισραήλ πρέπει να συμφωνήσει να παγώσει τελείως τον εποικισμό...ή αλλιώς οι Ηνωμένες Πολιτείες θα πρέπει να έρθουν και να κηρύξουν το τέλος του παιχνιδιού, για τα θέματα της οριοθέτησης των συνόρων, των προσφύγων (Παλαιστινίων) και άλλων οι οποίοι βρίσκονται στο επίκεντρο μιας μόνιμης διευθέτησης» της σύγκρουσης, ανέφερε ο Αμπάς σε επίσημη ανακοίνωση.

Διευκρίνισε δε ότι οι αραβικές χώρες και οι Παλαιστίνιοι σκοπεύουν να παρουσιάσουν μια ενιαία θέση στις Ηνωμένες Πολιτείες σχετικά με αυτές τις δύο εναλλακτικές λύσεις.

Παρά τις πιέσεις των ΗΠΑ, ο κ. Αμπάς έχει αρνηθεί εδώ και μήνες να επαναλάβει τις ειρηνευτικές συνομιλίες με το Ισραήλ, οι οποίες ανεστάλησαν μετά τη στρατιωτική επίθεση του Ισραήλ κατά της Λωρίδας της Γάζας το περασμένο έτος.

Για να επαναλάβει τις διαπραγματεύσεις απαιτεί από το Ισραήλ τον τερματισμό του προγράμματος εποικισμού στην Δυτική Όχθη και στην κατοικούμενη κυρίως από ¶ραβες Ανατολική Ιερουσαλήμ.

Πηγές: ΑΠΕ - ΜΠΕ, Γαλλ. Πρακτορείο

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή