Πανιώνιος - Λεβαδειακός 2-2

Κυριακή, 17 Ιανουαρίου 2010 16:37
UPD:16:56
A- A A+

Μέχρι το 87ο λεπτό ο Λεβαδειακός κρατούσε στα χέρια του μια μεγάλη νίκη, όμως ο Πανιώνιος με δύο γκολ στο τέλος πήρε την ισοπαλία με 2-2 και έσωσε την παρτίδα.

Ο Εμίλιο Φερέρα παρέταξε την ομάδα του με τους Μανιάτη και Τζαβέλλα στα άκρα της άμυνας, ενώ κεντρικό δίδυμο ήταν οι Λάτκα και Όμο. Στον άξονα έπαιζαν οι Νικολάου και Αναστασόπουλος, αριστερά ο Γουνδουλάκης, δεξιά ο Εστογιανόφ, ενώ Μπάλαμπαν και Κουμορτζί άλλαζαν συχνά θέσεις στην επίθεση. Από την μεριά του, ο Ερνάντεθ επέλεξε και αυτός ίδιο σύστημα, με τους Μουλόπουλο και Κόλτζο στα άκρα της άμυνας του και στο κέντρο τους Αλεξίου, Ζησόπουλο.

Ο τεχνικός του Λεβαδειακού ρίσκαρε με την χρησιμοποίηση των νεοαποκτηθέντων Μπεγκόνια και Αμπουμπακαρί στον ρόλο των κεντρικών χαφ, ενώ στα άκρα του κέντρου ήταν ο Μαπολεόνι (δεξιά) και ο Μπάρκογλου αριστερά. Ο Γκονζάλες ήταν ο επιτελικός μέσος και ο Μπαλβορίν ο μοναδικός προωθημένος, αν και στην εξέλιξη του αγώνα ο τελευταίος γυρνούσε αρκετά πίσω για να πάρει την μπάλα.

¶καρπη περιοχή

Οι γηπεδούχοι ήταν αυτοί που ξεκίνησαν έχοντας την πρωτοβουλία των κινήσεων. Η επιθετική ανάπτυξη γινόταν κυρίως από τα δεξιά, με τον Εστογιανόφ να παίρνει τις περισσότερες προσπάθειες αλλά και τον Μανιάτη να έχει συχνές προωθήσεις.

Ο Κόλτζος είχε αναλάβει το μαρκάρισμα του Ουρουγουανού, ωστόσο σε κάποιες περιπτώσεις να μην μπορεί να τον περιορίσει, με αποτέλεσμα ο άσος του Πανιωνίου να είναι αρκετά δραστήριος και να βγάζει επικίνδυνες σέντρες, ασχέτως αν οι περισσότερες από αυτές ανακόπτονταν από τους κεντρικούς αμυντικούς.

Την ίδια ώρα, ο Νικολάου είχε πολύ καλή παρουσία, κάνοντας αρκετά κλεψίματα στο χώρο του κέντρου και βοηθώντας στην επιθετική λειτουργία της ομάδας του, αντίθετα με τον Γουνδουλάκη ο οποίος δεν φάνηκε.

Ο Μπάλαμπαν ήταν ιδιαίτερα ορεξάτος, γυρνώντας αρκετές φορές πιο πίσω για να κάνει παιχνίδι ενώ βρέθηκε και σε θέση βολής στο 15' και στο 17' αλλά θα μπορούσε να είχε ενεργήσει καλύτερα και όχι να κάνει σουτ που δεν έγιναν από ευνοϊκές συνθήκες.

Μέχρι το 25ο λεπτό, η εικόνα του αγώνα έδειχνε ξεκάθαρη υπεροχή του Πανιωνίου, που κυκλοφορούσε καλύτερα την μπάλα, χωρίς όμως να δημιουργήσει την πολύ μεγάλη ευκαιρία.

Από την μεριά τους, οι φιλοξενούμενοι σπανίως κατάφερναν να περάσουν την σέντρα περιοριζόμενοι σε αμυντικό ρόλο. Οι κακές επιστροφές, όμως, των Μπενγκόνια και Αμπουμπακάρι αλλά και των Μπάρκογλου, Ναπολεόνι που δεν βοηθούσαν ανασταλτικά, έδιναν την ευκαιρία στον Πανιώνιο να βρίσκεται συχνά έξω από την περιοχή.

Πίεση στο τέλος

Για τα επόμενα πέντε με δέκα λεπτά, ο Λεβαδειακός ισορρόπησε, άρχισε να κυκλοφορεί καλύτερα την μπάλα, όμως και πάλι δεν μπορούσε να απειλήσει με αξιώσεις. Στο διάστημα αυτό τραυματίστηκε και ο Τζαβέλλας, με αποτέλεσμα να γίνει αλλαγή με τον Κοντοέ. Σταδιακά και πάλι, ο Πανιώνιος ξαναπήρε τον έλεγχο, ενώ αύξησε την πίεση του στα τελευταία πέντε λεπτά, χάνοντας καλές ευκαιρίες, πρώτα με τον Γουνδουλάκη στο 41' και μετά με τον Μανιάτη στο 44'.

Στην πρώτη περίπτωση, ο Έλληνας μεσοεπιθετικός βρέθηκε ως κρυφός φορ μετά από πάσα του Νικολάου, όμως απέτυχε να βρει την μπάλα και να απειλήσει τον Μπλάζιτς,, ενώ στην δεύτερη φάση ο Μανιάτης έκανε την κεφαλιά μετά από κόρνερ του Εστογιανόφ ωστόσο ο Μουλόπουλος έδιωξε λίγο πριν η μπάλα περάσει την γραμμή.

Δυνατό ξεκίνημα για Λεβαδειακό

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε με τον ρυθμό να είναι αρκετά γρήγορος καθώς ο Λεβαδειακός έδειξε την πρόθεση να δημιουργήσει περισσότερους πονοκεφάλους στην άμυνα του Πανιωνίου. Ναπολεόνι και Γκονζάλες ανέβασαν την απόδοση τους, εκμεταλλευόμενοι τους κενούς χώρους που άφηναν οι προωθήσεις κυρίως του Κοντοέ στο αριστερό άκρο της άμυνας.

Στο 47', μάλιστα, έχασαν την σπουδαιότερη ευκαιρία όταν ο Ναπολεόνι έκανε από δεξιά την κούρσα, έβγαλε στον Γκονζάλες που άφησε έξυπνα την μπάλα να περάσει για τον αμαρκάριστο Μπαλβορίν, ο τελευταίος όμως αστόχησε απελπιστικά. Μία ακόμα επίσκεψη με σουτ του Μπάρκογλου στο 54' αποτέλεσε το δεύτερο καμπανάκι και το τελικό... χτύπημα ήρθε στο 57' έπειτα από μπαλιά του Μπάρκογλου, ο οποίος βρήκε το κενό στο αριστερό άκρο και ο Ναπολεόνι με ωραία προσπάθεια έκανε το 1-0.

Γέμισε την επίθεση

Ο Ερνάντεθ έβγαλε αμέσως μετά τον απογοητευτικό Μπαλβορίν και έβαλε τον πιο γρήγορο Σερτζίνιο με στόχο να εκμεταλλευτεί ακόμα περισσότερο το ότι ο Πανιώνιος θα ανέβαινε.

Από τη μεριά του, ο Φερέρα φόρτωσε την επίθεση του βάζοντας τον Μπουβάλ αντί του Αναστασόπουλου, δίνοντας παράλληλα εντολή στον Γουνδουλάκη να συγκλίνει ακόμα περισσότερο προς την καρδιά της περιοχής του Μπλάζιτς.

Ο Πανιώνιος ανέλαβε την πρωτοβουλία και πάλι, όμως δεν μπόρεσε να φτάσει κοντά στο τέρμα του Μπλάζιτς πλην της ευκαιρίας του 65' με τον Γουνδουλάκη να μην μπορεί να κερδίσει τον Μαυροβούνιο. , ενώ ο Λεβαδειακός ήταν ιδιαίτερα επικίνδυνος στις απντεπιθέσεις και θα μπορούσε να είχε φτάσει σε ένα ακόμα γκολ.

Ο Εστογιανόφ ήταν πολύ καλά κλεισμένος στο δεύτερο μέρος, δεν μπόρεσε να πάρει πολλές πετυχημένες προσπάθειες, ενώ η είσοδος του Μπουβάλ δεν έφερε κάτι το ουσιαστικό.

Ανατροπή στο φινάλε

Και ενώ όλα έδειχναν πως ο Λεβαδειακός θα έπαιρνε ένα πολύ σημαντικό τρίποντο στην μάχη της παραμονής, οι Νεοσμυρνιώτες έκαναν την ανατροπή και πήραν τον βαθμό. Οι γηπεδούχοι αύξησαν την πίεση στα τελευταία λεπτά, έφεραν άγχος στην ομάδα του Ερνάντεθ και κατάφεραν να σώσουν την παρτίδα.

Στο 87', ο Όμο έπιασε την κεφαλιά μετά από φάουλ του Νικολάου και ο Μπάλαμπαν με προβολή μείωσε. Στις καθυστερήσεις, πάλι από στημένη φάση, ο Εστογιανόφ έκανε το κόρνερ και ο Λάτκα με κεφαλιά χάρισε έναν χαμένο βαθμό στην ομάδα του Φερέρα.

Πηγή: www.gazzetta.gr

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή





    Αθλητικές Μεταδόσεις