AEK - Παναθηναϊκός: 47-85

Κυριακή, 17 Ιανουαρίου 2010 23:01
UPD:18/01/2010 11:44
A- A A+

Ο Παναθηναϊκός δεν αναγνώρισε στην ΑΕΚ την ταλαιπωρία που περνάει και φέτος και με άμυνα για σεμινάριο και πολυφωνία στην επίθεση την φιλοδώρησε με 47-85 στο Ελληνικό.

Η νίκη αυτή έστειλε τους «πράσινους» και πάλι στην ισοβαθμία με τον Ολυμπιακό, με τον οποίο «οδηγούν» από κοινού την κατηγορία. Η «Ένωση», από την πλευρά της, στο ντεμπούτο του Αργύρη Πεδουλάκη στον πάγκο της, ξεχρέωσε μία εκ των δύο αγωνιστικών κεκλεισμένων των θυρών για τα επεισόδια με τον Ολυμπιακό με μία εντός προγράμματος ήττα, η οποία, πάντως, την κράτησε «βυθισμένη» στις τελευταίες θέσεις της βαθμολογίας.

Μπατίστ και Πέκοβιτς, Πέκοβιτς και Μπατίστ

Ο Παναθηναϊκός δεν είχε στην αποστολή τον ανέτοιμο Βασίλη Σπανούλη, που προέρχεται από διάστρεμμα. Από την άλλη, ο Δημήτρης Διαμαντίδης, που τον τελευταίο καιρό είχε ταλαιπωρηθεί από θλάση στους προσαγωγούς ήταν μεταξύ των 12 του Ζέλικο Ομπράντοβιτς, όπως κι ο Νίκολα Πέκοβιτς (φτέρνα), αλλά κι ο Ντρου Νίκολας, παρά τις ενοχλήσεις, που αισθάνθηκε χθες στο γόνατο και τον κράτησαν εκτός προπόνησης. Από όλους αυτούς μόνο ο τελευταίος ήταν στο αρχικό σχήμα. Και στο πρώτο 20λεπτο «σημάδευε» συνεχώς το σίδερο (0/1δίπ., 0/3τρίπ.). Και με τον Παναθηναϊκό να έχει συνολικά 0/7 τρίποντα, η καλύτερη λύση έμοιαζε να είναι -και ήταν- το πέρασμα της μπάλας κοντά στο καλάθι.

Στο «ζωγραφιστό» οι Πέκοβιτς (10π. στο ημίχ.) και Μπατίστ (9π. στο ημίχ.) δεν είχαν ιδιαίτερο πρόβλημα με την φροντ λάιν της ΑΕΚ, ώστε να δώσουν από νωρίς τον έλεγχο στην ομάδα τους (7-13 στο 8'19''). Ο «δικέφαλος» προσπάθησε με τα τρίποντα του Μάκη Νικολαΐδη (8π. με 2/4τρίπ. στο ημίχ.) να μείνει σε επαφή με το σκορ, αλλά χωρίς βοήθειες από τους αλλοδαπούς του (σ.σ. μόλις 2π. ο Γκριν και 1π. ο Μελς στο ημίχ.) δεν είχε να ελπίζει σε πολλά. Στο 18'47'' ο Μιλένκο Τέπιτς με 3/3 βολές έστειλε τη διαφορά να ξεπεράσει τους 10 πόντους (23-34), πριν το πρώτο 20λεπτο «κλείσει» στο +13 για τους «πράσινους» (23-36).

Παραδόθηκε στις ορέξεις των «πράσινων»

Η πίεση σε όλο το παρκέ και η αδυναμία της ΑΕΚ να «χτυπήσει» την «ζώνη», την οποία επιστράτευεσε αρκετές φορές ο Παναθηναϊκός, έβαλαν τη διαφορά να ψάχνει διαρκώς μεγαλύτερες αποστάσεις για να χωρίσει τις δύο ομάδες. Στο 22'56'' ο Τέπιτς, που συνέχιζε να προσφέρει και στην επίθεση, την έστειλε να «αγγίξει» το +20 (25-44), πριν ο ίδιος με κάρφωμα στο 25'02'' «γράψει» το 30-50.

Δύο back to back τρίποντα των Γιασικεβίτσιους και Διαμαντίδη έκαναν λίγο ολοκληρωθεί η τρίτη περίοδος το 35-63, συνεχίζοντας το... βασανιστήριο για την «Ένωση», που δεν μπορούσε παρά να περιμένει να τελειώσει η συνάντηση για να... ησυχάχει. Η ατυχία, μάλιστα, για την ΑΕΚ ήταν πως, εκτός από τα δικά της προβλήματα, είχε ακόμη και τις δεύτερες πεντάδες του Παναθηναϊκού να την παιδεύουν. Χαρακτηριστική, άλλωστε, η πίεση που δέχθηκε στην επαναφορά της μπάλας με 5'' να απομένουν για ακουστεί η κόρνα της λήξης.

Τα δεκάλεπτα: 12-15, 23-36, 37-63, 47-85

Πηγή: www.gazzetta.gr

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή





    Αθλητικές Μεταδόσεις