Ελληνικός «εμφύλιος» στην Ευρωλίγκα

Δευτέρα, 18 Ιανουαρίου 2010 14:33
UPD:17:28
A- A A+

Η Ευρωλίγκα όρισε τους αντιπάλους του Ολυμπιακού και στη μοναδική κλήρωση έστειλε Παναθηναϊκό και Μαρούσι στον ίδιο όμιλο του ΤΟΡ 16.

Βάσει των περιορισμών της Ευρωλίγκα για τον τρόπο που θα μοιράζονταν οι ομάδες στους ομίλους της Ευρωλίγκα, ο Ολυμπιακός γνώριζε εξ αρχής πως θα τοποθετηθεί στον ίδιο όμιλο με τις Κάχα Λαμποράλ, Κίμι και Τσιμπόνα. Παναθηναϊκός και Μαρούσι έπρεπε να περιμένουν να γίνει και μία κλήρωση στην όλη εκδήλωση, η οποία, όταν έγινε, τους έστειλε τον έναν πάνω στον άλλο και μαζί με τις Μπαρτσελόνα και Παρτιζάν.

Πώς «σταυρώνουν» στα playoffs

Μαζί με την... ημικλήρωση του ΤΟΡ 16, η Ευρωλίκα ανακοίνωσε και τον τρόπο με τον οποίο οι ομάδες που θα τερματίσουν στις δύο πρώτες θέσεις κάθε ομίλου θα συναντηθούν στα playoffs. Ο όμιλος του Παναθηναϊκού και του Αμαρουσίου «σταυρώνει» με αυτόν της Ρεάλ, της Σιένα, της Μακάμπι και της Τελ Αβίβ, ενώ αυτός του Ολυμπιακού με αυτόν της ΤΣΣΚΑ Μόσχας, της Ουνικάχα, της Ζαλγκίρις και της Πρόκομ. Εξυπακούεται πως ο πρώτος κάθε ομίλου έχει πλεονέκτημα έδρας απέναντι στον αντίπαλο δεύτερο, με το σύστημα διεξαγωγής να θέλει τις δύο πρώτες αναμετρήσεις να γίνονται στην έδρα του πρώτου, οι επόμενες δύο σε αυτή του δεύτερου, ενώ, αν χρειαστεί, η σειρά των playoffs θα επιστρέψει για μία πέμπτη και τελευταία «μάχη» στο «σπίτι» εκείνου με το πλεονέκτημα.

ΟΙ ΟΜΙΛΟΙ ΤΟΥ ΤΟΡ 16

Ε' ΟΜΙΛΟΣ

Μπαρτσελόνα

Παναθηναϊκός

Παρτιζάν

Μαρούσι

ΣΤ' ΟΜΙΛΟΣ

Ρεάλ Μαδρίτης

Σιένα

Μακάμπι Τελ Αβίβ

Εφές Πίλσεν

Ζ' ΟΜΙΛΟΣ

ΤΣΣΚΑ Μόσχας

Ουνικάχα

Ζαλγκίρις

Πρόκομ

Η' ΟΜΙΛΟΣ

Ολυμπιακός

Κάχα Λαμποράλ

Κίμκι

Τσιμπόνα

Χρήσιμες ημερομηνίες

ΤΟΡ 16: 27 Ιανουαρίου-11 Μαρτίου

Playoffs: 23 Μαρτίου-7 Απριλίου

Final Four: 7-9 Μαΐου

Πηγή: www.gazzetta.gr

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή





    Αθλητικές Μεταδόσεις