Συνάντηση Χριστόφια - Παπαρήγα

Δευτέρα, 18 Ιανουαρίου 2010 19:45
A- A A+

Συνάντηση περίπου 40 λεπτών με τον πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας Δημήτρη Χριστόφια είχε η γενική γραμματέας του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα.

«Εμείς όπως ξέρετε, και όπως δείξαμε σε κρίσιμες στιγμές όπως ήταν η περίπτωση με το δημοψήφισμα για το σχέδιο ¶ναν, παραμένουμε και φραστικά και στο περιεχόμενο υπέρ ενός ανεξάρτητου ομόσπονδου κράτους, διζωνική - δικοινοτική ομοσπονδία και σε καμία περίπτωση δεν μπορούμε να δεχθούμε προτάσεις που γίνονται και από την πλευρά της ηγεσίας της Τουρκίας αλλά και προτάσεις που χαϊδεύουν και που οδηγούν σε μια διχοτόμηση και στην πραγματικότητα σε δύο κράτη», δήλωσε μετά τη συνάντηση η κ. Παπαρήγα.

«Δυστυχώς τα πράγματα εξελίσσονται άσχημα όχι μόνο γιατί διαχρονικά υπάρχουν εκείνοι, διεθνείς παράγοντες, που δεν θέλουν μια ουσιαστική λύση του Κυπριακού αλλά επειδή με τις τελευταίες εξελίξεις αναβαθμίζεται γεωστρατηγικά ο ρόλος της Τουρκίας και εμπλέκεται το διαχρονικό διεθνές αυτό πρόβλημα με τις μάχες των αγωγών καθώς επίσης και με τους ανταγωνισμούς μεταξύ ευρωπαϊκών και αμερικανικών δυνάμεων», πρόσθεσε.

«Στηρίζουμε τις προσπάθειες της Κυπριακής προεδρίας ώστε η λύση που θα δοθεί να εξασφαλίζει ένα ενιαίο κράτος με μία διεθνή προσωπικότητα, να μην υπάρχει το σπέρμα της σημερινής ή αυριανής διχοτόμησης στη λύση του Κυπριακού και σε αυτή την κατεύθυνση θα κινηθούμε με αλληλεγγύη τόσο στους Ελληνοκύπριους όσο και στους Τουρκοκύπριους και θα δώσουμε από την πλευρά μας ότι μπορούμε. Για να δοθεί επιτέλους μία δίκαιη λύση. Γνωρίζοντας ότι τα πράγματα είναι δύσκολα αλλά και εμείς δεν καταθέτουμε τα όπλα», κατέληξε η γγ του ΚΚΕ.

Την κ. Παπαρήγα συνόδευε το μέλος του Πολιτικού Γραφείου της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ Γιώργος Μαρίνος.

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή