Πρόγνωση καιρού

Τρίτη, 19 Ιανουαρίου 2010 05:00
UPD:05:28
A- A A+

Τοπικές βροχές στα ανατολικά και νότια προβλέπει για σήμερα Τρίτη η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ), με παροδικές χιονοπτώσεις στα ορεινά, καθώς και σε περιοχές της βορειοανατολικής Ελλάδας με χαμηλότερο υψόμετρο. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι, τοπικά 7 Μποφόρ στο Αιγαίο. Μικρή πτώση θα σημειώσει η θερμοκρασία.

Αναλυτική πρόγνωση

* Μακεδονία, Θράκη: Στην Ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη και τη Χαλκιδική, νεφώσεις με τοπικές βροχές και στα ορεινά χιόνια, αλλά και σε περιοχές με χαμηλότερο υψόμετρο. Στις υπόλοιπες περιοχές νεφώσεις παροδικά αυξημένες με πιθανότητα το απόγευμα για ασθενείς τοπικές βροχές και ασθενείς χιονοπτώσεις στα ορεινά. Ανεμοι: Βόρειοι βορειοανατολικοί 3 με 5 και στα ανατολικά μέχρι 6 Μποφόρ. Θερμοκρασία: Από -2 έως 8 βαθμούς Κελσίου. Στη Δυτική Μακεδονία η μεγίστη θα είναι τρεις με τέσσερις βαθμούς χαμηλότερη.

* Νησιά Ιονίου, Ηπειρος, Δυτική Στερεά, Δυτική Πελοπόννησος: Νεφώσεις με τοπικές βροχές στα νότια κυρίως το απόγευμα, όπου είναι πιθανό να εκδηλωθούν πρόσκαιρες καταιγίδες. Ανεμοι: Βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 5 και στο Ιόνιο τοπικά 6 Μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 7 έως 12 βαθμούς Κελσίου. Στην Ηπειρο η θερμοκρασία θα είναι τρεις με τέσσερις βαθμούς χαμηλότερη.

* Θεσσαλία, Ανατολική Στερεά, Εύβοια, Ανατολική Πελοπόννησος: Νεφώσεις με λίγες τοπικές βροχές αρχικά σε Ανατολική Θεσσαλία, Ανατολική Στερεά και Εύβοια και από το απόγευμα και στην Ανατολική Πελοπόννησο. Χιόνια στα ορεινά. Ανεμοι: Βόρειοι 3 με 5 και στα ανατολικά τοπικά 6 Μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 2 έως 12 βαθμούς Κελσίου.

* Κυκλάδες, Κρήτη: Νεφώσεις με παροδικές βροχές. Πιθανότητα καταιγίδας το βράδυ. Χιόνια στα ορεινά της Κρήτης. Ανεμοι: Βόρειοι 4 με 6 Μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 9 έως 14 βαθμούς Κελσίου.

* Νησιά Ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα: Νεφώσεις και μέχρι το μεσημέρι παροδικές βροχές και στα νότια πιθανώς πρόσκαιρη καταιγίδα. Ανεμοι: Στα βόρεια βόρειοι βορειοανατολικοί 5 με 6 και τοπικά 7 Μποφόρ και στα νότια βορειοδυτικοί 4 με 6 Μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 8 έως 16 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια η θερμοκρασία θα είναι τρεις με πέντε βαθμούς χαμηλότερη.

Αττική

Νεφώσεις και από το μεσημέρι τοπικές βροχές, κυρίως στα βόρεια και ανατολικά του νομού. Χιονοπτώσεις στην Πάρνηθα από τη νύχτα και στην Πεντέλη. Ανεμοι: Βόρειοι 4 με 5 Μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 5 έως 11 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια η θερμοκρασία θα είναι δύο με τρεις βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλονίκη

Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με πιθανότητα στα ανατολικά ασθενούς βροχής και στα ορεινά ασθενούς χιονόπτωσης. Ανεμοι: Βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 5 Μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 3 έως 8 βαθμούς Κελσίου.

Ο καιρός αύριο

Νεφώσεις με τοπικές βροχές και πιθανώς πρόσκαιρες καταιγίδες στην Ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη, τη Χαλκιδική, την Ανατολική Θεσσαλία, την Ανατολική Στερεά, την Εύβοια, την Ανατολική Πελοπόννησο, τις Κυκλάδες, την Κρήτη και πρόσκαιρα να νησιά του Ανατολικού Αιγαίου, προβλέπει για αύριο Τετάρτη η ΕΜΥ.

Χιόνια θα πέσουν στα ορεινά της ηπειρωτικής χώρας, της Κρήτης και το πρωΐ σε περιοχές της Θράκης με χαμηλό υψόμετρο. Στις υπόλοιπες περιοχές προβλέπονται λίγες νεφώσεις τοπικά αυξημένες με πιθανότητα πρόσκαιρων βροχών.

Ανεμοι: Βόρειοι 4 με 6 Μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση. Μικρή πτώση θα σημειώσει η θερμοκρασία. Παγετός θα επικρατήσει τη νύχτα και νωρίς το πρωΐ στα ηπειρωτικά.

ΠΗΓΗ: Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ)

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή