Γ. Πεταλωτής: Δεν κάνουμε μπαλώματα στο αγροτικό

Τρίτη, 19 Ιανουαρίου 2010 16:30
A- A A+

«Δεν θέλουμε να κάνουμε "μπαλώματα", δεν θέλουμε να δώσουμε ψίχουλα στους αγρότες για να τους πείσουμε να ανοίξουν τους δρόμους», δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιώργος Πεταλωτής σχετικά με τις αγροτικές κινητοποιήσεις.

«Αποσπασματικά μέτρα δεν κάνουμε και δεν σχεδιάζουμε. Θα ήταν πολύ εύκολο να έρθουμε με ένα προσωρινό μέτρο και να λύσουμε προσωρινά το θέμα των αγροτών, ώστε να είμαστε ήσυχοι», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Χαρακτήρισε επίσης μεγάλα τα προβλήματα τον αγροτών, σημείωσε ωστόσο ότι «το να ερχόμαστε με “παραδοσιακές” μεθόδους να δώσουμε κάτι για να παζαρέψουμε με τους αγρότες δεν θα το κάνουμε».

Προανήγγειλε ριζικές αλλαγές στο αγροτικό ζήτημα και τόνισε πως «δεν θα υπάρχει λόγος του χρόνου τέτοια εποχή, οι αγρότες να βρίσκονται ξανά στους δρόμους».

Επιπλέον, ο κ.Πεταλωτής επισήμανε ότι η κυβέρνηση έχει σχέδιο που θα παρουσιάσει και θα συνδιαμορφώσει μέσα από τον διάλογο, που θα κορυφωθεί στις 25 και 26 Ιανουαρίου.

Σχετικά με το αν θα υπάρξουν πρωτοβουλίες για αποκλιμάκωση των κινητοποιήσεων στο μεσοδιάστημα έως τη μέρα του διαλόγου, ο κ. Πεταλωτής είπε: «Προσπαθούμε να είμαστε σε συνεννόηση με τους αγρότες στα μπλόκα και να κάνουμε διάλογο με τις αγροτικές οργανώσεις».

Αφού είπε πως η κυβέρνηση προσδοκά ότι θα έρθουν στο διάλογο οι αργίτες, ο κ.Πεταλωτής τόνισε ότι τόσο η κυβέρνηση όσο και η αρμόδια υπουργός Κατερίνα Μπατζελή εργάζονται “ώρα με την ώρα” για να υπάρξει αποκλιμάκωση των κινητοποιήσεων.

«Εμείς δεν μπορούμε να παρέμβουμε. Αυτό που θέλουμε να κάνουμε, είναι να πείσουμε τους αγρότες με ουσιαστικά επιχειρήματα», επισήμανε.

Κληθείς να σχολιάσει την εισαγγελική παρέμβαση της αντιεισαγγελίας της Θεσσαλονίκης για τα μπλόκα των αγροτών, ο κ. Πεταλωτής ανέφερε ότι η Δικαιοσύνη είναι ανεξάρτητη και πως «εφόσον ο οποιοσδήποτε εισαγγελέας διαπιστώσει ότι υπάρχουν ενδείξεις για κάποιο παράπτωμα, ασκεί τα καθήκοντά του».

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή