ΝΔ: Αρτια η εμφάνιση της Μ. Δαμανάκη

Τρίτη, 19 Ιανουαρίου 2010 16:54
A- A A+

Την πλήρη στήριξη της κοινοβουλευτικής ομάδας της Νέας Δημοκρατίας στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο εξασφάλισε σήμερα η Μαρία Δαμανάκη, ύστερα από την ακρόασή της ως υποψήφια Επιτρόπος για το χαρτοφυλάκιο Αλιευτικής Πολιτικής και Ναυτιλίας.

«Η Ομάδα της ΝΔ στηρίζει πλήρως την κ. Δαμανάκη», δήλωσε στους δημοσιογράφους η επικεφαλής της Ομάδας Μαριέττα Γιαννάκου.

«Η κ. Δαμανάκη συγκεντρώνει τα πολιτικά και τα τεχνοκρατικά προσόντα και έκανε πραγματικά μία αξιόλογη εμφάνιση. Θεωρούμε ότι είναι ικανοτάτη για τη θέση που έχει αναλάβει», ανέφερε χαρακτηριστικά

Τη διαδικασία ακρόασης της κ. Δαμανάκη παρακολούθησαν στο Ευρωκοινοβούλιο οι ευρωβουλευτές της ΝΔ, Ιωάννης Τσουκαλάς και Γεώργιος Κουμουτσάκος.

Σύμφωνα με τον κ. Τσουκαλά, η ακρόαση της κας Δαμανάκη ήταν μία από τις καλύτερες που έχει παρακολουθήσει.

«Απάντησε με επάρκεια, σαφήνεια και πολιτική αίσθηση, σε όλες τις ερωτήσεις, οι οποίες δεν ήταν λίγες, διήρκεσαν τρεις ώρες, οι δε ερωτώντες ήταν πάνω από 25», είπε ο ευρωβουλευτής της ΝΔ.

Ο κ. Τσουκαλάς δήλωσε εντυπωσιασμένος για τον τεράστιο κόπο που φαντάζεται ότι έχει καταβάλει η υποψήφια, για να ενημερωθεί «με τέτοια επάρκεια και τόσο γρήγορα μέσα σε ένα δίμηνο».

Ο κ. Κουμουτσάκος πήρε μέρος στην ακρόαση ως ένας από τους εκπροσώπους της Επιτροπής Μεταφορών. Σύμφωνα με τον ευρωβουλευτή της ΝΔ, η εμφάνιση της κ. Δαμανάκη ήταν άρτια, «ακολούθησε δε μία πολύ καλή στρατηγική».

Ο κ. Κουμουτσάκος θεωρεί ότι η μακρά κοινοβουλευτική εμπειρία της σίγουρα βοήθησε την κ. Δαμανάκη να κατανοήσει ότι έπρεπε να στείλει ένα σαφές μήνυμα στους ευρωβουλευτές και γενικότερα στο Ευρωκοινοβούλιο.

Το γεγονός ότι η Μαρία Δαμανάκη απέφυγε να μπει ειδικότερα σε θέματα θαλάσσιων μεταφορών, ακόμα και εάν τα γνώριζε, ήταν κατά τον κ. Κουμουτσάκο «η σωστή στρατηγική, γιατί καθησύχασε τους εκπροσώπους της Επιτροπής Μεταφορών ότι δεν πρόκειται να χάσουν ``κομμάτι`` από τις θαλάσσιες μεταφορές».

Πηγή:ΑΠΕ-ΜΠΕ

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή