Κούβα: Αϊτινοί φοιτητές της Ιατρικής στο πλευρό των σεισμοπαθών

Τετάρτη, 20 Ιανουαρίου 2010 05:52
A- A A+

Εξήντα Αϊτινοί φοιτητές της Ιατρικής Σχολής, οι οποίοι σπουδάζουν στην Αβάνα, αναχώρησαν αεροπορικώς από την Κούβα με προορισμό το Πορτ-ο-Πρενς, όπου ελπίζουν να βοηθήσουν τα θύματα του σεισμού που προκάλεσε τεράστιες καταστροφές στην πατρίδα τους, μετέδωσε η τηλεόραση της Κούβας.

Οι φοιτητές διανύουν το τελευταίο έτος των σπουδών τους στην Ιατρική Σχολή της Λατινικής Αμερικής, η οποία παρέχει δωρεάν μόρφωση σε 9.000 φοιτητές από 50 και πλέον χώρες, σύμφωνα με τις αρχές της Κούβας.

Η κρατική τηλεόραση μετέδωσε ότι το αεροσκάφος μεταφέρει επίσης εξοπλισμό για να στηθεί νοσοκομείο εκστρατείας στην Αϊτή, η οποία σαρώθηκε από το σεισμό της 19ης Ιανουαρίου.

Πριν το σεισμό, ο οποίος πιστεύεται ότι έχει στοιχίσει ως και 200.000 ζωές στη χώρα της Καραϊβικής, υπήρχαν ήδη 403 Κουβανοί γιατροί, νοσοκόμοι και άλλο εκπαιδευμένο προσωπικό στην Αϊτή. Μια ημέρα μετά το σεισμό, μια ειδική ομάδα διασωστών, ειδικευμένη στις φυσικές καταστροφές, αναχώρησε για τη νήσο Εσπανιόλα. Το Σαββατοκύριακο, η Αβάνα ανακοίνωσε ότι έστειλε 8,4 τόνους βοήθειας στην Αϊτή - φάρμακα, ιατρικό εξοπλισμό, τρόφιμα, νερό και σκηνές. Ακόμα η Κούβα άνοιξε τον εναέριο χώρο της σε αμερικανικά αεροσκάφη για την μεταφορά βοήθειας στη χώρα.

Οι αρχές της Κούβας εκτιμούν ότι στην Αϊτή βρίσκονται σήμερα περίπου 400 γιατροί που έχουν σπουδάσει στην Ιατρική Σχολή της.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Γερμανικό Πρακτορείο Ειδήσεων

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή