Μαλαισία: Οκτώ συλλήψεις υπόπτων για επίθεση σε εκκλησία

Τετάρτη, 20 Ιανουαρίου 2010 08:17
A- A A+

Οκτώ άτομα ανακοίνωσε ότι η συνέλαβε η αστυνομία στη Μαλαισία, για τα οποία πιστεύει ότι ενέχονται στην επίθεση σε εκκλησία πεντηκοστιανών νωρίτερα αυτόν τον μήνα, η οποία αύξησε τη θρησκευτική ένταση στη χώρα.

Από τον Δεκέμβριο, έχουν σημειωθεί 14 επιθέσεις και απόπειρες επιθέσεων εναντίον χώρων λατρείας - στην πλειονότητά τους σε περιοχές που κατοικούνται από μουσουλμάνους - πλειοψηφία κατοικούμενη από μουσουλμάνους - στη χώρα της Νοτιοανατολικής Ασίας, μετά την απόφαση δικαστηρίου να εγκρίνει σε εφημερίδα που εκδίδουν καθολικοί τη χρήση της λέξης «Αλλάχ», όταν αναφέρεται στον χριστιανικό θεό στις μαλαίες εκδόσεις της.

Από τις συνολικά 14 απόπειρες εναντίον εκκλησιών, ενός κατηχητικού, ενός ναού των Σιχ και ενός τζαμιού, μόνο μία προκάλεσε καταστροφές, αυτή που έγινε στην εκκλησία των πεντηκοστιανών στην Κουάλα Λουμπούρ.

Πέντε από τους οκτώ υπόπτους είναι φίλοι και τρεις συγγενείς, σύμφωνα με την αστυνομία.

Στην Μαλαισία τα θρησκευτικά ζητήματα αναμιγνύονται με την εθνική ταυτότητα. Οι Μαλαίοι - 55% του πληθυσμού - είναι εξ ορισμού μουσουλμάνοι και ο προσηλυτισμός σε άλλο δόγμα είναι παράνομος.

Η κυβέρνηση του Νατζίμπ Ραζάκ δέχθηκε αρχικά επικρίσεις για το γεγονός ότι αντέδρασε καθυστερημένα στις επιθέσεις.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Reuters, Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή