Βουλγαρία: Δεκτή η παραίτηση της Γέλεβα

Τετάρτη, 20 Ιανουαρίου 2010 11:01
UPD:13:28
A- A A+

Δεκτή έγινε η παραίτηση της υπουργού Εξωτερικών της Βουλγαρίας Ρουμιάνα Γέλεβα, μετά την απόφασή της να αποσύρει την υποψηφιότητά της για τη θέση της Eυρωπαίας επιτρόπου για την Ανθρωπιστική Βοήθεια, ;opvw ανακοίνωσε σήμερα ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Τσβέταν Τσβετάνοφ.

Η απόφαση αυτή ελήφθη μετά μια «δύσκολη» συνεδρίαση της κοινοβουλευτικής ομάδας και της εκτελεστικής επιτροπής του κυβερνώντος κεντροδεξιού κόμματος GERB, διευκρίνισε ο Τσβετάνοφ.

«Η παραίτηση της κ. Γέλεβα από το υπουργείο Εξωτερικών έγινε δεκτή», επεσήμανε ο ίδιος, που θεωρείται ο πιο στενός συνεργάτης του πρωθυπουργού Μπόικο Μπορίσοφ.

Η Ρουμιάνα Γέλεβα απέσυρε χθες την υποψηφιότητα της αφού ευρωβουλευτές αμφισβήτησαν τις ικανότητές της και τους επιχειρηματικούς της δεσμούς όταν κατέθεσε ενώπιόν τους την περασμένη εβδομάδα.

Χθες, ο Βούλγαρος πρωθυπουργός είχε κατ'άρχήν ανακοινώσει πως «δεν βρίσκει κανένα λόγο» για να αποδεχτεί την παραίτηση της Γέλεβα από τη θέση της υπουργού Εξωτερικών.

Η αντιπρόεδρος της Παγκόσμιας Τράπεζας Κρισταλίνα τόνισε μιλώντας στο κρατικό ραδιόφωνο της Βουλγαρίας πως θα αντικαταστήσει την Γέλεβα στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Πηγές: ΑΠΕ - ΜΠΕ, Γαλλ. Πρακτορείο

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή