ΝΔ: «Οχι» στους αποκλεισμούς δρόμων

Τετάρτη, 20 Ιανουαρίου 2010 12:35
UPD:13:32
A- A A+

Κατά του αποκλεισμού των δρόμων από τους αγρότες τάχθηκε τόσο η ηγεσία της ΝΔ όσο και η ΠΑΣΕΓΕΣ κατά τη συνάντηση που είχε σήμερα στη Ρηγίλλης ο Αντώνης Σαμαράς με το προεδρείο της Συνομοσπονδίας.

Μετά τις συνομιλίες, ο αρμόδιος τομεάρχης της ΝΔ Γιώργος Κασαπίδης, ο οποίος παρευρισκόταν στη συνάντηση, κάλεσε την κυβέρνηση «να σεβαστεί τα αιτήματα του αγροτικού κόσμου και να πάρει αποφάσεις τώρα». Πρόσθεσε ότι η ΝΔ είναι στο πλάι των αγροτών, επανέλαβε ότι διαφωνεί με το κλείσιμο των δρόμων και ξεκαθάρισε ότι «δεν υποκινεί, ούτε υποδεικνύει τις κινήσεις τους».

«Διαχρονικά η Νέα Δημοκρατία δεν συμφωνεί με τέτοιου είδους εκδηλώσεις που δημιουργούν προβλήματα στις κοινωνικές ομάδες», τόνισε ο κ. Κασαπίδης.

«Διαχρονικά είμαστε κατά του κλεισίματος των δρόμων, είμαστε αρνητικοί σε αυτού τους είδους τις κινητοποιήσεις», τόνισε από την πλευρά του ο πρόεδρος της ΠΑΣΕΓΕΣ Τζανέτος Καραμίχας.

«Και, βεβαίως, σε καμία περίπτωση, δεν μπορούμε να δημιουργούμε προβλήματα, με αυτή τη συμπεριφορά στη σχέση μας με γειτονικές χώρες, ούτως ώστε να δίνουμε και το δικαίωμα για δυσφήμιση», συμπλήρωσε.

Παράλληλα, ο υπεύθυνος Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Μεταφορών και Επικοινωνιών, της Νέας Δημοκρατίας Σταύρος Καλαφάτης υπογραμμίζει σε δήλωσή του ότι «το κλείσιμο των δρόμων θα επιφέρει δυσμενείς επιπτώσεις στη λειτουργία των επιχειρήσεων, στην τροφοδοσία των αγορών, και γενικότερα στην Ελληνική Οικονομία».

Καλεί δε την κυβέρνηση να βρει λύση στο πρόβλημα με τις κινητοποιήσεις των αγροτών πριν δημιουργηθούν εστίες κοινωνικής έντασης».

«Είναι κατανοητή η αντίδραση του αγροτικού κόσμου της χώρας ενάντια στην ανυπαρξία συγκεκριμένης κυβερνητικής πολιτικής για την αντιμετώπιση των προβλημάτων τους. Στηρίζουμε τα αιτήματά τους. Διαφωνούμε, όμως, με το κλείσιμο των δρόμων, που δημιουργεί σοβαρά προβλήματα στις συγκοινωνίες, τις εμπορευματικές, τις επιβατικές (όπως των ΚΤΕΛ) και τις διεθνείς μεταφορές» σημειώνει.

Υπενθυμίζει δε πως «ήδη, η βουλγαρική κυβέρνηση εξέδωσε σύσταση στις βουλγαρικές επιχειρήσεις μεταφορών να αποφεύγουν τα ταξίδια μέσω της ελληνικής επικράτειας, κάτι που δημιουργεί πρόβλημα στη διεθνή εικόνα της χώρας, σε μια εποχή που το μεγάλο στοίχημα είναι να καταστεί η Ελλάδα κόμβος του διεθνούς διαμετακομιστικού εμπορίου και σημαντικό κέντρο συνδυασμένων μεταφορών».

«Από την πλευρά της η κυβέρνηση οφείλει να αφυπνισθεί, εγκαταλείποντας την επικοινωνιακή διαχείριση του θέματος και ερχόμενη άμεσα σε διάλογο με τους αγρότες για να βρει λύση στο πρόβλημα, προτού δημιουργηθούν εστίες κοινωνικής έντασης, που δεν ωφελούν την οικονομία της χώρας και κυρίως τους πολίτες» καταλήγει ο υπεύθυνος του τομέα Μεταφορών της ΝΔ.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή