Ταχεία λύση στο Σκοπιανό θέλει η ισπανική προεδρία

Τετάρτη, 20 Ιανουαρίου 2010 16:45
UPD:17:11
A- A A+

«Υποστηρίζω απολύτως την ευρωπαϊκή προοπτική των Βαλκανίων», δήλωσε ο Ισπανός πρωθυπουργός Ροντρίγκες Θαπατέρο, αναφερόμενος στις πρωτοβουλίες που θα αναλάβει η ισπανική προεδρία για τη διεύρυνση της ΕΕ. Μίλησε παράλληλα και για την εκκρεμότητα επίλυσης της ονομασίας της ΠΓΔΜ.

«Ελπίζω να βρεθεί ταχεία λύση, υπάρχει πρόθεση εκατέρωθεν, παρ' όλο που το θέμα αυτό έχει μεγάλες δυσκολίες, που πηγάζουν από το παρελθόν», ανέφερε χαρακτηριστικά.

«Με την ελληνική κυβέρνηση έχουμε μεγάλη και σπουδαία σχέση», πρόσθεσε ο Ισπανός πρωθυπουργός και τόνισε: «Έχω μεγάλη εμπιστοσύνη στην κυβέρνηση του Γιώργου Παπανδρέου και βεβαίως, συνεργαζόμαστε και για το θέμα της “Μακεδονίας”».

Κληθείς να τοποθετηθεί επί της προτάσεως της ελληνικής κυβέρνησης, που στηρίζεται και από την Βουλγαρία και θέτει ως χρονικό όριο το 2014 για την ένταξη όλων των Βαλκανικών χωρών, ο Ισπανός προεδρεύων απάντησε: «Επιμένω πάντα ότι η κυβέρνηση Παπανδρέου έχει μία εστίαση, που αξίζει τον κόπο να την ακούει κανείς και να την συζητάει. Η θέση αυτή για τα Βαλκάνια θα προωθηθεί κατά τη διάρκεια της προεδρίας μας».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή