Ο Αντριου Α. Αθενς τιμάται στον Λευκό Οίκο

Πέμπτη, 10 Οκτωβρίου 2002 20:34
UPD:20:35
A- A A+

Ο Τζορτζ Μπους προσκάλεσε τον πρόεδρο του Συμβουλίου Απόδημου Ελληνισμού Αντριου Α. Αθενς σε δεξίωση στον Λευκό Οίκο στις 11 Οκτωβρίου, προς τιμήν ιδιωτών και οργανώσεων που έχουν επιδείξει σημαντικό ανθρωπιστικό έργο.

Ο κ. Αθενς τιμάται για τις σημαντικές ανθρωπιστικές και φιλανθρωπικές προσπάθειες του τις τελευταίες δεκαετίες στην Αμερική, την Ελλάδα και άλλα μέρη του κόσμου, αλλά και για τη συμμετοχή του σε εκκλησιαστικά και κοσμικά προγράμματα.

Ως ιδρυτικός πρόεδρος του ΣΑΕ, ο κ. Αθενς δημιούργησε το Πρόγραμμα Ιατροφαρμακευτικής Περίθαλψης του ΣΑΕ και ίδρυσε έξι ιατρικά κέντρα τα οποία παρέχουν δωρεάν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη σε όσους που ζουν στις χώρες της πρώην Σοβιετικής Ενωσης.

Τρία κέντρα λειτουργούν στη Δημοκρατία της Γεωργίας, ένα στην Αρμενία, ένα στην Ουκρανία και ένα στην Αλβανία. Δύο ακόμη ιατρικά κέντρα πρόκειται να λειτουργήσουν στην Αλβανία και τη Νότια Ρωσία, σε περιοχές όπου υπάρχει μεγάλος αριθμός Ελλήνων. Ανθρωπιστική βοήθεια έχει διανεμηθεί επίσης σε κοινότητες στο Καζακστάν και το Ουζμπεκιστάν.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή