Πρόγνωση καιρού

Πέμπτη, 21 Ιανουαρίου 2010 05:00
UPD:09:18
A- A A+

Σταδιακή επιδείνωση του καιρού από τα νοτιοδυτικά με κατά τόπους ισχυρές βροχές και καταιγίδες, καθώς και έντονες χιονοπτώσεις στα ορεινά, προβλέπει για σήμερα Πέμπτη η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ).

Αναλυτική πρόγνωση

* Μακεδονία, Θράκη: Τοπικές νεφώσεις. Παροδικές χιονοπτώσεις στη Χαλκιδική και την Ανατολική Μακεδονία και από το απόγευμα και στην υπόλοιπη Μακεδονία. Ανεμοι: Βόρειοι βορειοανατολικοί 3 με 5 Μποφόρ. Θερμοκρασία: Από -4 έως 7 βαθμούς Κελσίου. Στη Δυτική Μακεδονία η θερμοκρασία δεν θα ξεπεράσει τους 4 βαθμούς Κελσίου.

* Νησιά Ιονίου, Ηπειρος, Δυτική Στερεά, Δυτική Πελοπόννησος: Λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και από το απόγευμα θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές και από το βράδυ στα νότια όπου τα φαινόμενα θα είναι έντονα. Ανεμοι: Ασθενείς και βαθμιαία νοτιοανατολικοί 4 με 6 Μποφόρ και στο Ιόνιο τοπικά 7 Μποφόρ. Θερμοκρασία: Από -2 έως 12 βαθμούς Κελσίου.

* Θεσσαλία, Ανατολική Στερεά, Εύβοια, Ανατολική Πελοπόννησος: Λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και από το απόγευμα θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές και από το βράδυ στα νότια καταιγίδες οι οποίες θα είναι κατά τόπους ισχυρές. Χιόνια στα ορεινά. Ανεμοι: Ασθενείς και βαθμιαία νοτιοανατολικοί 3 με 5 Μποφόρ. Θερμοκρασία: Από -2 έως 11 βαθμούς Κελσίου. Στη Θεσσαλία η θερμοκρασία δεν θα ξεπεράσει τους 8 βαθμούς Κελσίου.

* Κυκλάδες, Κρήτη: Νεφώσεις με λίγες παροδικές βροχές που από το βράδυ και από τα δυτικά θα ενταθούν και θα εκδηλωθούν καταιγίδες. Ανεμοι: Νότιοι νοτιοανατολικοί 4 με 6 Μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 7 έως 12 βαθμούς Κελσίου.

* Νησιά Ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα: Νεφώσεις παροδικά αυξημένες. Ανεμοι: Βορειοδυτικοί 3 με 5 Μποφόρ και βαθμιαία ανατολικοί νοτιοανατολικοί. Θερμοκρασία: Από 11 έως 15 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια η θερμοκρασία θα είναι τρεις με πέντε βαθμούς χαμηλότερη.

Αττική

Αρχικά λίγες νεφώσεις που από το απόγευμα θα αυξηθούν και θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές. Τη νύχτα καταιγίδες και χιόνια στην Πάρνηθα. Ανεμοι: Ασθενείς και βαθμιαία ανατολικοί νοτιοανατολικοί 4 με 5 Μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 2 έως 12 βαθμούς Κελσίου.

Θεσσαλονίκη

Λίγες νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες. Ασθενείς βροχές αρχικά στα ανατολικά και από το απόγευμα και στα υπόλοιπα. Λίγα χιόνια στα γύρω ορεινά. Ανεμοι: Βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 5 Μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 2 έως 7 βαθμούς Κελσίου.

Ο καιρός αύριο

Κακοκαιρία στα κεντρικά και νότια με βροχές, καταιγίδες και χιονοπτώσεις στα ορεινά καθώς και σε περιοχές της Κεντρικής Ελλάδας με χαμηλό υψόμετρο, προβλέπει για αύριο Παρασκευή η ΕΜΥ. Τα φαινόμενα κατά τόπους θα είναι έντονα. Στην υπόλοιπη χώρα νεφώσεις με ασθενείς τοπικές χιονοπτώσεις οι οποίες από το απόγευμα στην Κεντρική και Ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη βαθμιαία θα ενταθούν και το βράδυ θα χιονίσει και σε περιοχές με χαμηλότερο υψόμετρο.

Ανεμοι: Στα δυτικά, κεντρικά και βόρεια από βόρειες διευθύνσεις 6 με 8 και στο Βόρειο Αιγαίο 9 Μποφόρ. Στην υπόλοιπη χώρα από νότιες διευθύνσεις 6 με 8 Μποφόρ που βαθμιαία θα στραφούν σε βόρειους με την ίδια ένταση.

Μικρή πτώση θα σημειώσει η θερμοκρασία ως προς τις μέγιστες τιμές.

ΠΗΓΗ: Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ)

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή