Αϊτή: Τέσσερις οι νεκροί Φιλιππινέζοι από τον σεισμό

Πέμπτη, 21 Ιανουαρίου 2010 09:45
A- A A+

Σε τέσσερις αυξήθηκε ο αριθμός των Φιλιππινέζων που έχασαν τη ζωή τους από τον σεισμό της περασμένης εβδομάδας στην Αϊτή, μετά την ανάσρυση της σορού μιας κυανόκρανης από τα ερείπια, ανακοίνωσε σήμερα Πέμπτη ο εκπρόσωπος των ενόπλων δυνάμεων στη Μανίλα.

Το πτώμα της σμηνία Τζάνις Αροσένα ανασύρθηκε από τα ερείπια του Ξενοδοχείου «Christopher», που αποτελούσε την έδρα της Αποστολής των Ηνωμένων Εθνών για τη Σταθεροποίηση στην Αϊτή (MINUSTAH), ανακοίνωσε ο αντισυνταγματάρχης Ρομέο Μπράουνερ.

Συνολικά 172 μέλη της MINUSTAH προήλθαν από τις ένοπλες δυνάμεις καθώς και την αστυνομία των Φιλιππίνων. Ο Μπράουνερ δήλωσε ότι η εύρεση της σορού της Αροσένα αύξησε σε τρεις τις απώλειες μεταξύ των Φιλιππινέζων κυανόκρανων. Ενας τέταρτος Φιλιππινέζος υπήκοος, μέλος του πολιτικού προσωπικού του ΟΗΕ στην Αϊτή, διαμορφώνει τον τελικό απολογισμό.

Σύμφωνα με διπλωμάτες, δύο ακόμη Φιλιππινέζοι - μετανάστες που εργάζονταν στην Αϊτή - αγνοούνται και πιστεύεται ότι παγιδεύτηκαν σε σούπερ-μάρκετ στο Πορτ-ο-Πρενς την 12η Ιανουαρίου.

Στην Ουάσινγκτον, χθες Τετάρτη, ο εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ Φίλιπ Κρόουλι δήλωσε ότι ο απολογισμός των πολιτών των ΗΠΑ που χάθηκαν στο σεισμό αυξήθηκε σε 33. Προηγούμενος απολογισμός της κυβέρνησης των Ηνωμένων Πολιτειών έκανε λόγο για 21 νεκρούς.

Ο ΟΗΕ είχε ανακοινώσει στις αρχές της εβδομάδας ότι αγνοούνται έως και 500 μέλη της MINUSTAH και στελέχη του πολιτικού του προσωπικού.

Ο σεισμός στοίχισε συνολικά τη ζωή έως και 200.000 Αϊτινών. Ηδη έχουν ταφεί περίπου 75.000, πολλοί σε μαζικούς τάφους.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Γερμανικό Πρακτορείο Ειδήσεων, Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή