Εμμένουν στις κινητοποιήσεις

Πέμπτη, 21 Ιανουαρίου 2010 12:10
UPD:14:32

Κ. Μπατζελή: Η δύσκολη κατάσταση πρέπει να αντιμετωπισθεί με λογικά επιχειρήματα

A- A A+

Αμετακίνητοι στις θέσεις τους, με εξαίρεση το μπλόκο του Ευρώτα, παραμένουν οι αγρότες, συνεχίζοντας τις κινητοποιήσεις, παρά τις εκκλήσεις του Πρωθυπουργού και της υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης Κατερίνας Μπατζελή για διάλογο http://control.naftemporiki.gr/news/cstory.asp?id=1767810 .

Αποχώρησαν αργά χθες το βράδυ οι πορτοκαλοπαραγωγοί της Λακωνίας από το μπλόκο της γέφυρας του Ευρώτα, τονίζοντας ότι στόχος τους δεν είναι η ταλαιπωρία των πολιτών αλλά ούτε και η δική τους http://www.naftemporiki.gr/news/fc.asp?id=236 .

Υπενθυμίζεται ότι στην Κομισιόν προσέφυγε η Βουλγαρία εξαιτίας του αποκλεισμού των συνόρων από τα μπλόκα, ζητώντας μάλιστα και αποζημιώσεις για τη ζημία που υφίσταται http://control.naftemporiki.gr/news/cstory.asp?id=1767681 .

Εν τω μεταξύ, την παρέμβαση της εισαγγελέως Σερρών Ιωάννας Κατσή προκάλεσαν χθες τα αγροτικά μπλόκα που έχουν στηθεί στο νομό http://control.naftemporiki.gr/news/cstory.asp?id=1767768 .

Η εισαγγελέας έδωσε παραγγελία στην Αστυνομική Διεύθυνση Σερρών να σχηματίζει δικογραφίες κατά των αγροτών που συμμετέχουν στο κλείσιμο των δρόμων, επισημαίνοντας ότι η παρακώλυση συγκοινωνιών είναι αδίκημα για το οποίο συντρέχουν οι προϋποθέσεις της αυτόφωρης διαδικασίας.

Πιο αναλυτικά, σύμφωνα με την αστυνομία, ο χάρτης των μπλόκων διαμορφώνεται ως εξής:

Μακεδονία - Θράκη

* 191 χλμ Ε.Ο. -Διασταύρωση Χρυσούπολης -Επί της Εγνατίας Οδού. Αποκλεισμός και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας. Η κυκλοφορία διεξάγεται από την Π.Ε.Ο. Μάλιστα, μετά από συνεδρίαση του συντονιστικού οργάνου αγροτών της Καβάλας, το μεσημέρι, αποφασίστηκε να συνεχιστεί επ΄ αόριστον ο αποκλεισμός του κόμβου, αλλά να παραμείνει ανοιχτή η παλιά Εθνική Οδός Καβάλας - Ξάνθης για τη διευκόλυνση των φορτηγών αυτοκινήτων.

* Τελωνείο Εξοχής Κ.Νευροκοπίου - Σταθμευμένα οχήματα εκατέρωθεν του οδοστρώματος- Ελεύθερη διέλευση πλην Ι.Χ.Φ. με αγροτικά και κτηνοτροφικά προϊόντα.

Κεντρική Μακεδονία

Ε.Ο.Θεσσαλονίκης- Ν.Μουδανίων (κόμβος Τριγλίας) αποκλεισμός.

Δυτική Μακεδονία

Σταδιακή διακοπή κυκλοφορίας έως 18.30 ώρα στον κάθετο άξονα Εγνατίας Οδού (κόμβος Βογατσικού), Νέα και Παλαιά Εθνική Οδός.

Καστοριά - Κοζάνη.

Θεσσαλία

Α/Κ Νίκαιας 346,3 χλμ Π.Α.Θ.Ε. - Αποκλεισμός. Η κυκλοφορία διεξάγεται από παρακαμπτήριες οδούς. Αποκλεισμός και στα δύο ρεύματα. Η κυκλοφορία διεξάγεται απο παρακαπτήριους οδούς.

Στερεά Ελλάδα

• Στο 70ο χλμ Π.Α.Θ.Ε. (Αερογέφυρα Ριτσώνας). Αποκλεισμός της Ε.Ο. Η κυκλοφορία διεξάγεται από παρακαμπτήριες οδούς.

• Στο 72ο χλμ Π.Ε.Ο. Λαμίας- Λιβαδειάς. Αποκλεισμός της Ε.Ο. Η κυκλοφορία διεξάγεται από παρακαμπτήριες οδούς.

• Στο 210ο χλμ Π.Α.Θ.Ε. (Θέση Ρούμελη). Αποκλεισμός της Ε.Ο. από 15-01-2010 και ώρα 13.15΄. Η κυκλοφορία διεξάγεται από παρακαμπτήριες οδούς.

•Στο 92ο χλμ Π.Α.Θ.Ε. (Ρεύμα της Αθήνας). Αποκλεισμός. Η κυκλοφορία διεξάγεται από παρακαμπτήριες οδούς.

• Στο 110ο χλμ Π.Α.Θ.Ε. (Κάστρο). Αποκλεισμός της Ε.Ο. Η κυκλοφορία διεξάγεται από παρακαμπτήριες οδούς.

Ήπειρος

Στο 22ο χλμ Ε.Ο. Πρέβεζας- Ιωαννίνων. Δ.Δ. Λούρου. Αποκλεισμός Ε.Ο. Η κυκλοφορία διεξάγεται από παρακαμπτήριες οδούς.

Κρήτη

• Στο 15ο χλμ Επ.Ο. Αρκαλοχωρίου - Ηρακλείου. Κόμβος Πεζών. Σταδιακή διακοπή κυκλοφορίας ανά μισή ώρα. Η κυκλοφορία διεξάγεται από παρακαμπτήριες οδούς.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή