Πρόγνωση καιρού

Παρασκευή, 11 Οκτωβρίου 2002 07:01
UPD:13:18
A- A A+

Έκτακτο δελτίο πρόγνωσης επικίνδυνων καιρικών φαινομένων

Βροχές και καταιγίδες προβλέπονται από σήμερα Παρασκευή το απόγευμα στη δυτική, κεντρική και βόρεια Ελλάδα, σύμφωνα με έκτακτο δελτίο που εξέδωσε η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία. Τα φαινόμενα αυτά θα είναι περισσότερο έντονα στο Ιόνιο,την Ηπειρο, τη δυτική Στερεά,τη δυτική Πελοπόννησο, τη Μακεδονία και πιθανώς το βράδυ στη Θεσσαλία, ενώ στο Ιόνιο θα επικρατήσουν πολύ θυελλώδεις νότιοι άνεμοι.

Σύμφωνα με όλα τα διαθέσιμα στοιχεία, οι βροχές και οι καταιγίδες αναμένεται να συνεχιστούν κατά διαστήματα και το Σαββατοκύριακό σχεδόν σε ολόκληρη τη χώρα συμπεριλαμβανομένης της Αττικής και κατά τόπους θα είναι έντονες. Βελτίωση θα παρουσιάσει ο καιρός στις περισσότερες περιοχές της χώρας τη Δευτέρα.

Νεφώσεις στα δυτικά, τα κεντρικά και τα βόρεια προβλέπει για σήμερα η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ) με βροχές και στα δυτικά καταιγίδες. Τη νύχτα τα φαινόμενα θα ενταθούν. Στην υπόλοιπη χώρα προβλέπονται αραιές νεφώσεις, που τη νύχτα θα πυκνώσουν. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις στο Ιόνιο πολύ ισχυροί μέχρι θυελλώδεις με εξασθένηση από το απόγευμα και στο Αιγαίο μέτριοι μέχρι ισχυροί και αργότερα πολύ ισχυροί. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα βόρεια από 13 έως 25 βαθμούς Κελσίου, στα δυτικά από 16 έως 26 βαθμούς και στην υπόλοιπη χώρα από 15 έως 29 βαθμούς Κελσίου.

Αύριο Σάββατο, στα δυτικά κεντρικά και βόρεια προβλέπονται νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες κατά περιόδους. Τα φαινόμενα κατά τόπους θα είναι έντονα. Στην υπόλοιπη χώρα προβλέπεται άστατος καιρός κατά περιόδους νεφελώδης με βροχές και τοπικές καταιγίδες. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι νοτιοδυτικοί μέτριοι εως ισχυροί και στα πελάγη πρόσκαιρα πολύ ισχυροί. Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση ως προς τις μέγιστες τιμές της.

Σήμερα στην Αττική προβλέπονται νεφώσεις κατά περιόδους αυξημένες με πιθανή βροχή τη νύχτα. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι, μέτριοι και αργότερα ισχυροί. Η θερμοκρασία στην Αθήνα θα κυμανθεί από 18 έως 27 βαθμούς Κελσίου.

Νεφώσεις προβλέπονται στη Θεσσαλονίκη με βροχές κατά περιόδους. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις μέτριοι και πρόσκαιρα ισχυροί. Η θερμοκρασία στην πόλη θα κυμανθεί από 15 έως 24 βαθμούς Κελσίου.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή