Κορυφώνεται η πολιτική αντιπαράθεση εν όψει της Κυριακής των εκλογών

Παρασκευή, 11 Οκτωβρίου 2002 07:22
A- A A+

Δύο εικοσιτετράωρα πριν ανοίξουν οι κάλπες των δημοτικών και νομαρχιακών εκλοπγών και η πολιτική αντιπαράθεση οξύνεται κι ενώ χθες η Νέα Δημοκρατία και ο υποψήφιος υπερνομάρχης Γιάννης Τζαννετάκος, έβαλαν ευθέως κατά του Γιώργου Καρατζαφέρη.

«Ο κ. Καρατζαφέρης είναι εκτός Νέας Δημοκρατίας οριστικά και αμετάκλητα. Το κόμμα μας δεν παζαρεύει τις αρχές του», τόνισε ο Θεόδωρος Ρουσόπουλος. «Εχει νεοναζί στο ψηφοδέλτιό του, δεν διαπραγματευόμαστε με κανέναν», δήλωσε και ο Γιάννης Τζαννετάκος.

«Δεν θα πω τίποτα εναντίον του. Θα του παραθέσω απλώς, παλαιότερα κείμενά του», αναφέρει σε γραπτή δήλωσή του ο Γιώργος Καρατζαφέρης.

«Η δήλωση αυτή της Νέας Δημοκρατίας επιβεβαιώνει πλήρως ότι το ζήτημα που θέσαμε με την ακροδεξιά είναι υπαρκτό», σχολίασε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Χρήστος Πρωτόπαπας και εξέφρασε την ελπίδα να μην πρόκειται για κίνηση τακτικής του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

«Η Νέα Δημοκρατία αποκηρύσσει φραστικά τον κ. Καρατζαφέρη μετά τη γενική κατακραυγή και τα αποτυχημένα παζάρια που είχε μαζί του», δήλωσε ο Κώστας Λαλιώτης.

«Τα παζάρια και η προσφυγή στις ακρότητες είναι πρακτικές που φέρουν τη σφραγίδα του ΠΑΣΟΚ», σχολίασε ο εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας, ο Θεόδωρος Ρουσόπουλος.

Μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό Flash η υποψήφια δήμαρχος Αθηναίων, Ντόρα Μπακογιάννη, υποσχέθηκε μερική μείωση των δημοτικών τελών σε υποβαθμισμένες περιοχές ενώ πρόσθεσε ότι θα εξαντλήσει την τετραετία, εφ' όσον εκλεγεί.

Τις κεντρικές προεκλογικές τους συγκεντρώσεις πραγματοποίησαν χθες οι υποψήφιοι δήμαρχοι Αθηναίων, Χρήστος Παπουτσής και Φώτης Κουβέλης.

Εν τω μεταξύ, συνεχίστηκε και χθες η αντιπαράθεση του Κώστα Σκανδαλίδη και του Δημήτρη Αβραμόπουλου.

«Ακόμη κι όταν ο δήμαρχος ταξιδεύει, οι δημότες πρέπει να μπορούν ψηφίσουν, δήλωσε ο υπουργός Εσωτερικών και ανακοίνωσε ότι το υπουργείο μέχρι σήμερα το βράδυ και καθ' υπέρβαση των αρμοδιοτήτων του, θα ενημερώσει περίπου 150.000 δημότες για το πού ψηφίζουν.

«Το υπουργείο Εσωτερικών απεδείχθη ανέτοιμο να κάνει τη δουλειά του», απάντησε ο κ. Αβραμόπουλος, προσθέτοντας ότι με τις πρακτικές αυτές τίθεται σε κίνδυνο το κύρος των εκλογών.

Σε συνέντευξη Τύπου ο πρόεδρος του Συνασπισμού Νίκος Κωνσταντόπουλος, κατηγόρησε τα δύο μεγάλα κόμματα ότι προσπαθούν να εκβιάσουν την ψήφο των πολιτών, θέτοντας διλήμματα που δεν υπάρχουν σε αυτές τις εκλογές.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή