ΠΑΣΟΚ: Πρόταση για νέο αγροτικό συνδικαλιστικό κίνημα

Πέμπτη, 21 Ιανουαρίου 2010 16:25
UPD:16:40
A- A A+

Νέα νομοθετική ρύθμιση για την ανασυγκρότηση του αγροτικού συνδικαλιστικού κινήματος, προωθεί η κυβέρνηση. Σύμφωνα με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο Γιώργο Πεταλωτή, η πρόταση είναι έτοιμη προς διαβούλευση.

Όπως είπε «θα κληθούν οι ίδιοι οι αγρότες και όλοι οι εμπλεκόμενοι φορείς να συνδιαμορφώσουν το θεσμικό πλαίσιο του αγροτικού συνδικαλιστικού κινήματος».

O κυβερνητικός εκπρόσωπος τόνισε ότι ο δίκαιος και χωρίς προαπαιτούμενα διάλογος με τους αγρότες είναι απαραίτητος και η συμβολή τους στην εποικοδομητική επίλυση των χρόνιων ζητημάτων τους είναι εκ των ων ουκ άνευ.

Επιπλέον, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος τόνισε ότι ο δίκαιος και χωρίς προαπαιτούμενα διάλογος με τους αγρότες είναι απαραίτητος και η συμβολή τους στην εποικοδομητική επίλυση των χρόνιων ζητημάτων τους είναι εκ των ων ουκ άνευ.

Επανέλαβε ότι «μορφές κινητοποίησης όπως αυτές του κλεισίματος εθνικών και διεθνών δρόμων είναι ατελέσφορες, δεν ωφελούν κανέναν και πρώτα απ' όλα τους ίδιους τους αγρότες, συνολικά την κοινωνία και, τελικά, την ίδια την Ελλάδα».

«Γι’ αυτό το λόγο οι πολίτες αδυνατούν να κατανοήσουν και να δικαιολογήσουν τις κινητοποιήσεις αυτές, με αποτέλεσμα να θολώνεται το πραγματικό μήνυμα που θέλουν να στείλουν οι αγρότες μας για τα δίκαια αιτήματά τους, τα οποία ήδη αναγνωρίζουμε», πρόσθεσε και κάλεσε εκ νέου τους αγρότες σε διάλογο.

Επίθεση στη ΝΔ

Κληθείς να σχολιάσει τη στάση της Ν.Δ., ο κ. Πεταλωτής τη χαρακτήρισε «τουλάχιστον υποκριτική», καθώς, όπως εξήγησε, «αφενός λέει ότι είναι κατά των μπλόκων, στην πράξη όμως τα στελέχη της κάνουν διαφορετικά πράγματα».

Ακόμα, διερωτήθηκε αν μέσα σε τρεις μήνες εντάθηκαν σε τόσο μεγάλο βαθμό τα προβλήματα των αγροτών, για τα οποία ευθύνεται το ΠΑΣΟΚ και τόνισε πως η ΝΔ χρησιμοποίησε τον αγροτικό κόσμο ευκαιριακά και πελατειακά με επιδοτήσεις που έδινε με «θολούς» τρόπους, «αμφίβολη αποτελεσματικότητα» και κριτήρια «καθαρά κομματικά».

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή