Αγωγή για τα αγροτικά μπλόκα καταθέτει η Σόφια

Πέμπτη, 21 Ιανουαρίου 2010 20:41
UPD:21:28
A- A A+

«Εξαντλήσαμε όλα τα περιθώρια προειδοποίησης των Ελλήνων εταίρων μας: επιστολή στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή, τηλεφωνικές επικοινωνίες των πρωθυπουργών, κοινή έκκληση των υπουργών Γεωργίας της Ρουμανίας και της Βουλγαρίας προς τους Έλληνες φίλους μας.

Κατόπιν οδηγιών του πρωθυπουργού, σήμερα κατάρτισα και έστειλα στις Βρυξέλλες την αγωγή της Βουλγαρίας. Στην ουσία, με τον τρόπο αυτό εμείς ξεκινάμε τη διαδικασία της δικαστικής αγωγής».

Αυτό δήλωσε ο Βούλγαρος υφυπουργός Εξωτερικών Μαρίν Ράικοφ στο βραδινό δελτίο ειδήσεων της δημόσιας τηλεόρασης ΒΝΤ, αναφερόμενος στο ξεκίνημα της διαδικασίας της αγωγής για τα κλειστά σύνορα με την Ελλάδα, την οποία είχε αναγγείλει νωρίτερα ο Βούλγαρος πρωθυπουργός.

«Στην μόνιμη αντιπροσωπεία της Βουλγαρίας στις Βρυξέλλες έχουν δοθεί οδηγίες να αρχίσει την υποχρεωτική διαδικασία διαβουλεύσεων με τη νομική υπηρεσία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Έπειτα από την ολοκλήρωση των διαβουλεύσεων θα υποβάλουμε πρώτα το σχετικό αίτημα μας στην Κομισιόν και μετά θα καταθέσουμε την αγωγή στο δικαστήριο. Οι επικείμενες δύο μέρες των διαβουλεύσεων δίνουν ευκαιρία να βρεθεί λύση στο πρόβλημα αυτό», δήλωσε ο Μαρίν Ράικοφ.

Περισσότερες από εκατό νταλίκες περιμένουν στην ουρά στο βουλγάρικο συνοριακό σταθμό «Κούλατα», ανακοίνωσε το κανάλι ΒΝΤ σε ρεπορτάζ.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή