Πρόγνωση καιρού

Παρασκευή, 22 Ιανουαρίου 2010 05:00
UPD:05:42
A- A A+

Κακοκαιρία με βροχές και καταιγίδες, χιονοπτώσεις στα ορεινά, καθώς και σε περιοχές της Κεντρικής και Βόρειας Ελλάδας με χαμηλό υψόμετρο. Θυελλώδεις βορειοανατολικοί άνεμοι οι οποίοι στο Βόρειο και Κεντρικό Αιγαίο θα φτάνουν τα 9 πιθανώς τα 10 Μποφόρ.

Αναλυτική πρόγνωση

* Μακεδονία, Θράκη: Νεφώσεις με χιόνι ή χιονόνερο αρχικά στη Δυτική Μακεδονία, κατά τόπους στην Κεντρική Μακεδονία και από το απόγευμα και στα υπόλοιπα. Στη Θράκη το βράδυ οι χιονοπτώσεις θα είναι έντονες. Ανεμοι: Βορειοανατολικοί 4 με 6 και στα ανατολικά 7 με 9 Μποφόρ. Θερμοκρασία: Από -4 έως 5 βαθμούς Κελσίου. Στη Δυτική Μακεδονία και τη Θράκη δεν θα ξεπεράσει τους δύο βαθμούς Κελσίου.

* Νησιά Ιονίου, Ηπειρος, Δυτική Στερεά, Δυτική Πελοπόννησος: Νεφώσεις με τοπικές βροχές και πρόσκαιρες καταιγίδες κυρίως στα νότια. Χιόνια στα ορεινά και σε περιοχές της Ηπείρου και της Δυτικής Στερεάς με χαμηλό υψόμετρο. Τα φαινόμενα στα νότια θα είναι κατά τόπους ισχυρά. Ανεμοι: Βορειοανατολικοί 5 με 7 και στο Ιόνιο 8 Μποφόρ που θα στραφούν σε βορειοδυτικούς με εξασθένηση. Θερμοκρασία: Από 1 έως 11 βαθμούς Κελσίου. Στην Ηπειρο δεν θα ξεπεράσει τους 6 βαθμούς Κελσίου.

* Θεσσαλία, Ανατολική Στερεά, Εύβοια, Ανατολική Πελοπόννησος: Νεφώσεις με βροχές, τοπικές καταιγίδες και χιόνια στα ορεινά καθώς και σε περιοχές της Θεσσαλίας και Ανατολικής Στερεάς με χαμηλό υψόμετρο. Τα φαινόμενα θα είναι κατά τόπους ισχυρά, αλλά από το απόγευμα θα εξασθενήσουν. Ανεμοι: Βόρειοι βορειοανατολικοί 5 με 7 και στα βορειότερα 8 με 9 πιθανώς 10 Μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 0 έως 11 βαθμούς Κελσίου. Στη Θεσσαλία η θερμοκρασία δεν θα ξεπεράσει τους 7 βαθμούς Κελσίου.

* Κυκλάδες, Κρήτη: Νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές. Χιόνια στα ορεινά. Το βράδυ τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν. Ανεμοι: Νοτιοδυτικοί 5 με 7 Μποφόρ που γρήγορα θα στραφούν σε βόρειους βορειοδυτικούς 7 με 8 Μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 6 έως 15 βαθμούς Κελσίου.

* Νησιά Ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα: Νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες, κατά τόπους ισχυρές, κυρίως στα νότια. Το βράδυ τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν. Ανεμοι: Στα βόρεια βορειοανατολικοί 7 με 8 και βαθμιαία 9 και πιθανώς 10 Μποφόρ, στα νότια νοτιοδυτικοί 5 με 7 Μποφόρ που από το απόγευμα θα στραφούν σε βόρειους βορειοδυτικούς 6 με 8 Μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 6 έως 15 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια η θερμοκρασία δεν θα ξεπεράσει τους 10 βαθμούς Κελσίου.

Αττική

Νεφώσεις με βροχές, καταιγίδες και χιόνια στα ορεινά. Τα φαινόμενα θα είναι κατά τόπους ισχυρά, βαθμιαία όμως θα εξασθενήσουν. Ανεμοι: Βόρειοι 5 με 6 και στα ανατολικά βορειοανατολικοί 6 με 7 πρόσκαιρα 8 Μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 1 έως 10 βαθμούς Κελσίου.

Θεσσαλονίκη

Νεφώσεις με χιονόνερο ή χιόνι κατά διαστήματα. Ανεμοι: Ανατολικοί μέχρι 4 Μποφόρ και από το απόγευμα βορειοδυτικοί 3 με 5 Μποφόρ. Θερμοκρασία: Από -1 έως 4 βαθμούς Κελσίου.

Ο καιρός αύριο

Νεφώσεις με τοπικές χιονοπτώσεις στη Βόρεια Ελλάδα προβλέπει για αύριο Σάββατο η ΕΜΥ. Στην υπόλοιπη χώρα προβλέπονται νεφώσεις με βροχές, σποραδικές καταιγίδες και χιονοπτώσεις στα ορεινά, καθώς και σε περιοχές της Κεντρικής Ελλάδας με χαμηλό υψόμετρο. Τα φαινόμενα, τα οποία θα είναι έντονα στην Ανατολική Θεσσαλία, την Ανατολική Στερεά, την Εύβοια, τη Νότια Πελοπόννησο και την Κρήτη, σταδιακά θα εξασθενήσουν. Το απόγευμα στη δυτική και βόρεια χώρα ο καιρός θα βελτιωθεί.

Ανεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις στα δυτικά 3 με 5 και στα ανατολικά 6 με 8 και πιθανώς στο πρωΐ στο Αιγαίο τοπικά 9 Μποφόρ. Μικρή πτώση θα σημειώσει η θερμοκρασία. Παγετός θα σημειωθεί τη νύχτα και νωρίς το πρωΐ στα ηπειρωτικά.

ΠΗΓΗ: Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ)

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή