Αμετακίνητοι οι αγρότες

Παρασκευή, 22 Ιανουαρίου 2010 12:05
UPD:15:32
AΠΕ/ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΠΡΑΓΙΑΝΝΗΣ

A- A A+

Συνεχίζονται οι κινητοποιήσεις των αγροτών σε όλη τη χώρα παρά τις συνεχείς εκκλήσεις της κυβέρνησης για διάλογο.

Να ανοίξουν για μία ώρα το μπλόκο στο μεθοριακό σταθμό του Προμαχώνα αποφάσισαν οι αγρότες του νομού Σερρών, οι οποίοι βρίσκονται για πέμπτη μέρα σήμερα με τα τρακτέρ τους στα ελληνοβουλγαρικά σύνορα.

Η διέλευση θα επιτραπεί μόνο σε νταλίκες με ευπαθή προϊόντα και ΙΧ αυτοκίνητα.

Οι αγρότες σε Λαμία, Κάστρο και Ελάτεια περιμένουν μια νέα συνάντηση του Πανελλαδικού Συντονιστικού Οργάνου, αύριο, Σάββατο, ή την Κυριακή, για να αποτιμήσουν την ομιλία του πρωθυπουργού στη Βουλή και να πάρουν τις αποφάσεις τους. Ωστόσο, έδειξαν να απογοητεύονται, καθώς περίμεναν από τα χείλη του κ. Γιώργου Παπανδρέου κάποια συγκεκριμένη αναφορά, που θα εκτόνωνε την κατάσταση. Δείχνουν επίσης να επιμένουν στην απόρριψη της πρόσκλησης για συμμετοχή στον διάλογο της 25ης και 26ης Ιανουαρίου.

Αναλυτικότερα, ο χάρτης των αγροτικών κινητοποιήσεων, σύμφωνα με πληροφορίες από την αστυνομία, έχει ως εξής:

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Πράσινα Φανάρια Επ. Ο. Θεσσαλονίκης - Μηχανιώνας. Αποκλεισμός στο 1 ρεύμα.

ΑΝ. ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ-ΘΡΑΚΗ

-Τελωνείο Εξοχής Κ. Νευροκοπίου. Από ώρα 19.00 έως 07.00 της 22-01-2010. Ελεύθερη διέλευση πλην των φορτηγών οχημάτων.

-191 χλμ Ε.Ο. -Διασταύρωση Χρυσούπολης -Επί της Εγνατίας Οδού. Αποκλεισμός και στα (2) ρεύματα κυκλοφορίας. Η κυκλοφορία διεξάγεται από την Π.Ε.Ο.

-Ε.Ο. Ξάνθης - Καβάλας (Γέφυρα ποταμού Νέστου). Σταθμευμένα εκατέρωθεν του οδορστρώματος και Σταδιακή διακοπή κυκλοφορίας. Ελεύθερη διέλευση και διακοπή ανά διαστηήματα.

-1ος Μεθοριακός Σταθμός Ε.Ο. Αλεξανδρούπολης - Ορμενίου (διασταύρωση Πετρωτών). Αποκλεισμός.

ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ

Συνοριακός Σταθμός Προμαχώνα. Αποκλεισμός.

ΔΥΤ. ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ

-Κάθετος άξονας Εγνατίας Οδού (Κόμβος Βογατσικού), Νέα και Παλαιά Εθνική Οδός Καστοριάς - Κοζάνης. Ο δρόμος ανοίγει και κλείνει περιοδικά, ανά μία ώρα. Η κυκλοφορία διεξάγεται από παρακαμπτήριες οδούς.

-10o χλμ Ε.Ο. Κρυσταλλοπηγής Φλώρινας (οδός που οδηγεί στο Δ.Δ. Κρυσατλλοπηγής - Χώρο Τελωνείου. Αποκλεισμός της οδού από 17.15΄ ώρα. Η κυκλοφορία διεξάγεται από παρακαμπτήριες οδούς.

ΘΕΣΣΑΛΙΑ

-Α/Κ Νίκαιας 346,3 χλμ Π.Α.Θ.Ε. - Αποκλεισμός και στα δύο ρεύματα. Η κυκλοφορία διεξάγεται από παρακαμπτήριες οδούς.

-Α/Κ Μικροθηβών. 296 Χ/Θ Π.Α.Θ.Ε.. Αποκλεισμός και στα δύο ρεύματα. Η κυκλοφορία διεξάγεται απο παρακαπτήριες οδούς.

ΣΤΕΡΕΑ ΕΛΛΑΔΑ

-Στο 90ο χλμ της Π.Α.Θ.Ε. (Ρεύμα της Αθήνας). Αποκλεισμός. Η κυκλοφορία διεξάγεται απο παρακαπτήριες οδούς.

-Στο 110ο χλμ Π.Α.Θ.Ε. (Κάστρο). Αποκλεισμός της Ε.Ο. από 15-01-2010 και ώρα 14.35΄. Η κυκλοφορία διεξάγεται από παρακαμπτήριες οδούς.

-Στο 70ο χλμ Π.Α.Θ.Ε. (Αερογέφυρα Ριτσώνας). Αποκλεισμός της Ε.Ο. από 21-01-2010. Η κυκλοφορία διεξάγεται από παρακαμπτήριες οδούς.

-Στο 72ο χλμ Π.Ε.Ο. Λιβαδειάς-Λαμίας. Αποκλεισμός της Ε.Ο. από 17-01-2010 και ώρα 09.30΄. Η κυκλοφορία διεξάγεται από παρακαμπτήριες οδούς.

-Στο 210ο χλμ Π.Α.Θ.Ε. (Θέση Ρούμελη) Αλαμάνα. Αποκλεισμός της Ε.Ο. από 15-01-2010 και ώρα 13.15΄. Η κυκλοφορία διεξάγεται από παρακαμπτήριες οδούς.

ΗΠΕΙΡΟΣ

-Στο 22ο χλμ Ε.Ο. Πρέβεζας- Ιωαννίνων. Δ.Δ. Λούρου. Αποκλεισμός Ε.Ο. από 18-01-2010. Η κυκλοφορία διεξάγεται από παρακαμπτήριες οδούς.

ΚΡΗΤΗ

-Κόμβος Πεζών 15ο χλμ Επ.Ο. Αρκαλοχωρίου - Ηρακλείου. Σταδιακή διακοπή κυκλοφορίας ανά μισή ώρα. Η κυκλοφορία διεξάγεται από παρακαμπτήριες οδούς.

Κινητοποιήσεις προαναγγέλλουν και οι κτηνοτρόφοι

Συμπαράσταση στον αγώνα των αγροτών εκφράζει η Πανελλήνια Ενωση Κτηνοτρόφων (ΠΕΚ) κάνοντας παράλληλα γνωστή την πρόθεση των κτηνοτρόφων να ενισχύσουν τα μπλόκα των αγροτών σε όλη την Ελλάδα.

Ο επικεφαλής της ΠΕΚ, Δημήτρης Καμπούρης δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ότι εντός της επόμενης εβδομάδας οι κτηνοτρόφοι της χώρας πρόκειται να πραγματοποιήσουν μια δυναμική πανελλήνια εμφάνιση, σε σημεία του οδικού δικτύου, που δεν είναι μπλοκαρισμένα από τους αγρότες, όπως στον κόμβο Δερβενίου Θεσσαλονίκης, στον Πολύμηλο Κοζάνης και στην Ελασσόνα.

Η σχετική απόφαση θα ληφθεί εντός του Σαββατοκύριακου, είπέ ο κ. Καμπούρης και προειδοποίησε πως, αν μέχρι το τέλος του μήνα δεν ικανοποιηθούν τα αιτήματα των δύο κλάδων, οι κτηνοτρόφοι στις 3 Φεβρουαρίου θα πραγματοποιήσουν δυναμική κινητοποίηση στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, καθώς την ίδια ημέρα είναι προγραμματισμένα τα εγκαίνια της 23ης Agrotica, από την υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Κατερίνα Μπατζελή.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή