Συνάντηση Αντ. Σαμαρά με αγρότες της Βόρειας Ελλάδας

Παρασκευή, 22 Ιανουαρίου 2010 12:46
UPD:17:11
A- A A+

Την αντίθεση της ΝΔ στο κλείσιμο των δρόμων επανέλαβε ο πρόεδρος του κόμματος Αντώνης Σαμαράς, κατά τη σημερινή συνάντησή του με τους προέδρους Αγροτικών Συλλόγων της βόρειας Ελλάδας.

Μετά το τέλος των συναντήσεων ο αρμόδιος τομεάρχης της ΝΔ Γιώργος Κασαπίδης τόνισε πως η ΝΔ καταγράφει την αγωνία των αγροτών και πως θα συνεχίζει να πιέζει την κυβέρνηση, για να κατανοήσει τα προβλήματα και να πάρει άμεσα αποφάσεις.

Σε ό,τι αφορά τα μπλόκα και τη δήλωση του πρωθυπουργού ότι οι κλειστοί δρόμοι πλήττουν την εικόνα της χώρας, ο κ. Κασαπίδης επεσήμανε: «το ίδιο λέγαμε και εμείς πέρυσι, δεν συμφωνούμε με το κλείσιμο των δρόμων, αυτή είναι η διαφορά μας με το ΠΑΣΟΚ, που άλλα έλεγε πέρυσι».

Από την πλευρά του ο τομεάρχης Πολιτικού Σχεδιασμού και βουλευτής Λάρισας Μάξιμος Χαρακόπουλος υπογράμμισε πως «σε αντίθεση με την κυβέρνηση που διοργανώνει επικοινωνιακές φιέστες και κατ' επίφαση διάλογο στο Ζάππειο, ο πρόεδρος της ΝΔ αφουγκράζεται τους αγρότες και τα προβλήματά τους».

Από την πλευρά των αγροτών ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Θεσσαλονίκης Βασίλης Κανάκας ανέφερε ότι ο κ. Σαμαράς είναι πολύ ενημερωμένος και πως συζητήθηκε το τι μπορεί να γίνει για να υπάρξουν λύσεις και σήμερα αλλά και αύριο.

Για τα μπλόκα ο κ. Κανάκας δήλωσε πως οι αγρότες χρειάζονται στήριξη λόγω και της κρίσης και του ανταγωνισμού, ενώ εξέφρασε την έντονη ανησυχία του για το γεγονός ότι οι αγρότες μέχρι σήμερα έχουν πάρει το πολύ το 50% των επιδοτήσεων.

«Για τα μπλόκα ο πρόεδρος της ΝΔ είναι κοντά μας», ανέφερε ο κ. Κανάκας. «Μας ζήτησε να μην κλείνουμε τους δρόμους. Εμείς στα Μάλγαρα κλείνουμε μισή με μία ώρα το δρόμο. Αύριο θα κλείσουμε τα διόδια και όχι το δρόμο και θα δίνουμε προϊόντα στους οδηγούς, για να δουν πόσο τα δίνουμε εμείς και πόσο τα αγοράζουν οι καταναλωτές», πρόσθεσε.

Κρίσιμη χαρακτήρισε την κατάσταση του αγροτικού κόσμου ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Γιαννιτσών Λάκης Παπαδόπουλος.

«Ο πρόεδρος της ΝΔ ήξερε καλύτερα από εμάς τα θέματα. Γνωρίζει πολύ καλά τα προβλήματα. Μας έδωσε θάρρος και δεν περιμέναμε να είναι τόσο ενημερωμένος. Μας είπε πράγματα που εμείς δεν ξέραμε ως συνδικαλιστές», δήλωσε.

Αναφερόμενος στα μπλόκα ο κ. Παπαδόπουλος τόνισε πως ο κόσμος είναι ανάστατος. «Πέρυσι πήραμε πολλά λεφτά, 500 εκατ. ευρώ που για κάποιους ήταν ψίχουλα και σήμερα δεν έχουμε πάρει τις ενισχύσεις, που είναι δικά μας λεφτά και έπρεπε να τα έχουμε πάρει από το Δεκέμβριο. Δεν έχουμε ξοφλήσει τα νοίκια των χωραφιών μας», συμπλήρωσε.

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή