Αϊτή: Μακραίνει ο κατάλογος των θυμάτων

Ξεπέρασαν τις 112.000 οι νεκροί
Κυριακή, 24 Ιανουαρίου 2010 10:57
UPD:15:26

A- A A+

Μακραίνει διαρκώς ο κατάλογος των θυμάτων από τον καταστροφικό σεισμό στην Αϊτή, με τους νεκρούς να έχουν ανέλθει στις 112.225, σύμφωνα με τα πιο πρόσφατα στοιχεία του υπουργείου Εσωτερικών. Οι αγνοούμενοι ξεπερνούν τις 195.000.

Υπενθυμίζεται ότι χθες η κυβέρνηση της Αϊτής τερμάτισε την αναζήτηση επιζώντων στα ερείπια του σεισμού, όπως ανακοίνωσαν τα Ηνωμένα Έθνη. Συνολικά, τουλάχιστον 132 άνθρωποι ανασύρθηκαν ζωντανοί.

Χθες, μάλιστα, η ελληνική ομάδα διάσωσης ανέσυρε από τα ερείπια έναν 24χρονο άντρα, ο οποίος διακομίστηκε στο νοσοκομείο.

«Οι ζημιές είναι τεράστιες, μια πλήρης καταστροφή», αναφέρεται σε ανακοίνωση του υπουργείου Εσωτερικών, το οποίο εκτιμά ότι τουλάχιστον ένα εκατομμύριο άνθρωποι στη χώρα είναι άστεγοι.

Σύμφωνα με το υπουργείο, τα μισά και πλέον σπίτια στην πρωτεύουσα Πορτ-Ο-Πρενς και στις πόλεις Ζακμέλ και Λεογκάν έχουν ισοπεδωθεί ενώ τα υπόλοιπα έχουν υποστεί πολύ μεγάλες ζημιές.

«Τουλάχιστον 23 ιδιωτικά νοσοκομειακά κέντρα καταστράφηκαν ενώ τράπεζες, σχολεία, βιομηχανικά και εμπορικά συγκροτήματα έχουν καταρρεύσει», σύμφωνα με την ίδια ανακοίνωση.

Έκθεση των Ηνωμένων Εθνών αναφέρει ότι από τον μεγάλο σεισμό έχουν πληγεί περίπου τρία εκατομμύρια πολίτες.

Πηγές: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Γαλλ. Πρακτορείο

Προτεινόμενα για εσάς


NAFTEMPORIKI TV

Δημοφιλή