Ιράν: Ο Καρουμπί «αναγνώρισε» τον Αχμαντινεζάντ ως πρόεδρο

Δευτέρα, 25 Ιανουαρίου 2010 13:41

Ο Μεχντί Καρουμπί, ένας από τους ηγέτες της ιρανικής αντιπολίτευσης, αναγνώρισε σήμερα, για πρώτη φορά από τις αμφισβητούμενες προεδρικές εκλογές του Ιουνίου 2009, πως ο Μαχμούντ Αχμαντινεζάντ (στη φωτογραφία) «είναι ο πρόεδρος» του Ιράν.

A- A A+

Ο Μεχντί Καρουμπί, ένας από τους ηγέτες της ιρανικής αντιπολίτευσης, αναγνώρισε σήμερα, για πρώτη φορά από τις αμφισβητούμενες προεδρικές εκλογές του Ιουνίου 2009, πως ο Μαχμούντ Αχμαντινεζάντ «είναι ο πρόεδρος» του Ιράν, σύμφωνα με δηλώσεις του τις οποίες μετέφερε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο γιός του, ο Χοσεΐν Καρουμπί.

«Εξακολουθώ να πιστεύω ότι οι προεδρικές εκλογές της 12ης Ιουνίου στιγματίσθηκαν από μαζική νοθεία, όμως εφόσον ο Ηγέτης (της Ισλαμικής Δημοκρατίας Αλί Χαμενεΐ) τις επικύρωσε, πιστεύω ότι ο κ. Αχμαντινεζάντ είναι ο αρχηγός της κυβέρνησης, δηλαδή ο πρόεδρος» του Ιράν, δήλωσε ο Καρουμπί, σύμφωνα με το γιο του.

Ο πρώην μεταρρυθμιστής πρόεδρος του κοινοβουλίου απάντησε με τη δήλωση αυτή, μέσω του γιου του, σε μια ερώτηση σχετικά με τη θέση του έναντι του Αχμαντινεζάντ, αφού το ιρανικό πρακτορείο ειδήσεων FARS είχε μεταδώσει λίγο νωρίτερα πως ο Καρουμπί αναγνώρισε το αποτέλεσμα των προεδρικών εκλογών του Ιουνίου.

Ο Μεχντί Καρουμπί, υποψήφιος στις εκλογές της 12ης Ιουνίου, αρνείτο ως τώρα να αναγνωρίσει την εγκυρότητα αυτών των εκλογών.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή