Η ατζέντα της ημέρας

Τρίτη, 26 Ιανουαρίου 2010 06:15
UPD:04/10/2012 18:14
A- A A+

* Στο Στρασβούργο μεταβαίνει σήμερα ο πρωθυπουργός, Γιώργος Παπανδρέου, όπου θα συμμετάσχει στην Κοινοβουλευτική Συνέλευση του Συμβουλίου της Ευρώπης. Το πρόγραμμα του πρωθυπουργού έχει ως ακολούθως:

- Στις 10:30 π.μ. άφιξη αντιπροσωπείας στο Συμβούλιο της Ευρώπης (Palais de l’ Europe), συνάντηση με τον πρόεδρο της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης και αφιέρωση στο Livre d’ Or.

- Στις 11:10 π.μ. δηλώσεις στα ΜΜΕ.

- Στις 11:30 π.μ. συνάντηση του πρωθυπουργού, Γιώργου Παπανδρέου με τον γενικό γραμματέα της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του Συμβουλίου της Ευρώπης, Thorbjorn Jagland.

- Στις 12 το μεσημέρι ομιλία του πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου στην Κοινοβουλευτική Συνέλευση και απαντήσεις σε ερωτήσεις κοινοβουλευτικών.

- Στη 1 μ.μ. φωτογραφία με την ελληνική αντιπροσωπεία στην Κοινοβουλευτική Συνέλευση, εγκαίνια τουρκικής έκθεσης, συνάντηση με Ελληνες και Κυπρίους βουλευτές.

- Στη 1:15 μ.μ. στο Palais de l’ Europe ο Γιώργος Παπανδρέου θα παρακαθίσει σε γεύμα που παρατίθεται από τον πρόεδρο της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης μαζί με τους αρχηγούς των κοινοβουλευτικών ομάδων και τον υπουργό Εξωτερικών της Ιταλίας, F. Frattini.

- Στις 3 μ.μ. συνάντηση του πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου με τον Ευρωπαίο Επίτροπο αρμόδιο για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα, Thomas Hammarberg.

- Στις 3:30 μ.μ. αναχώρηση του πρωθυπουργού και της αντιπροσωπείας για το Μέγαρο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (Προαύλιο του Palais de l’ Europe).

- Στις 3:35 μ.μ. άφιξη στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων. Τον προωθυπουργό θα υποδεχθούν ο πρόεδρος του Δικαστηρίου, J.P. Costa, ο αντιπρόεδρος Χ. Ροζάκης, και ο γραμματέας Erik Fribergh.

* Σχηματισμούς και Μονάδες στην ΠΕ/Δ’ ΣΣ επισκέπτεται σήμερα για δεύτερη μέρα ο αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Στρατού, αντιστράτηγος Φραγκούλης Φράγκος.

* Συνεδριάζει σήμερα εκ νέου η Επιτροπή Περιβάλλοντος με θέμα το Ιστορικό Κέντρο της Αθήνας.

* Στο πλαίσιο καθαριότητας της πόλης του Πειραιά σήμερα το πρόγραμμα πλυσίματος και απολύμανσης πλατειών και πεζοδρόμων περιλαμβάνει τον Γ’ Τομέα, ήτοι: Εθν. Μακαρίου (Νοσοκομείο METROPOLITAN), Ζαΐμη (θέατρο κάτω από τη γέφυρα), Ζαΐμη και Καραϊσκάκη (Ι. Ναός Αγ. Δημητρίου), Ζερβού και Γιαννοπούλου (ΚΑΠΗ και πεζοδρόμια), Ζαΐμη (Λαϊκή Δευτέρας μεσημέρι).

* Στις 9:30 π.μ. συνάντηση του υπουργού Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, Ανδρέα Λοβέρδου, με τον πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο του ΟΤΕ, Παναγή Βουρλούμη.

* Στις 10 π.μ. συνάντηση του προέδρου της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα, με το πρόεδρο του Σοσιαλιστικού Δημοκρατικού Κινήματος (ΕΔΕΚ) Κύρπου, Γιαννάκη Ομήρου.

* Στις 10:30 το πρωΐ ο νομάρχης Θεσσαλονίκης θα παραλάβει τέσσερα νέα οχήματα 4Χ4 τα οποία θα χρησιμοποιηθούν ως πυροσβεστικά για την περιπολία και την επίβλεψη του περιαστιακού δάσους κατά τους θερινούς μήνες.

* Στις 11 π.μ. στη Σύρο, συνάντηση της υπουργού Οικονομίας, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας, Λούκας Κατσέλη, με τον νομάρχη Κυκλάδων, τον περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου και τους δημάρχους Σύρου. Στη συνάντηση θα συμμετάσχει και το Εργατικό Κέντρο Κυκλάδων.

* Στις 11 π.μ. στο Γραφείο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Αθήνα η παρουσίαση του βιβλίου του Ανδρέα Παπαστάμου, με τίτλο: «Ο Προμηθέας Εκπαιδεύεται. Τα Ευρωπαϊκά Πανεπιστήμια στην Εποχή της Βιομηχανικής Επανάστασης».

* Στις 11:30 π.μ. συνέντευξη Τύπου της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης.

* Στις 11 π.μ. στη Νομαρχία Ηρακλείου η νομάρχης Βαγγελιώ Σχοιναράκη-Ηλιάκη θα υπογράψει τη σύμβαση που αφορά την ολοκλήρωση του έργου «Δρόμος Λαγολιό-Γρηγοριά»

* Στις 12 το μεσημέρι στη Σύρο, συνέντευξη Τύπου της υπουργού Οικονομίας, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας, Λούκας Κατσέλη.

* Στις 12 το μεσημέρι στα γραφεία της Greenpeace στην πλατεία Κάνιγγος, κοινή συνέντευξη Τύπου της Οικολογικής Εταιρείας Ανακύκλωσης (ΟΕΑ), της Greenpeace, του WWF και του Δικτύου Μεσόγειος SOS για την ολοκληρωμένη πρόταση με τίτλο: «Κοινή Πρόταση Ολοκληρωμένου Σχεδίου Διαχείρισης Απορριμμάτων στην Αττική».

* Στις 12 το μεσημέρι στη Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Χανίων συνέντευξη Τύπου για την κατασκευή οδικών έργων στον Δήμο Πλατανιά με χρηματοδότηση της Νομαρχίας και του Δήμου.

* Στις 12:30 μ.μ. στη Ρηγίλλης, συνάντηση του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας, Αντώνη Σαμαρά με τον Ευρωπαίο Διαμεσολαβητή, Νικηφόρο Διαμαντούρο.

* Στις 12:30 το μεσημέρι στη Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Χανίων η κοπή της πίτας των εργαζομένων.

* Στις 12:30 μ.μ. συνέντευξη Τύπου της Ταινιοθήκης της Ελλάδας (Ιερά Οδός 48 & Μεγάλου Αλεξάνδρου 134-136) με αφορμή τις δραστηριότητές της και το πρόγραμμα προβολών για τους μήνες Ιανουάριο-Απρίλιο 2010.

* Στη 1 μ.μ. συνάντηση του υπουργού Εθνικής Αμυνας Ευάγγελου Βενιζέλου με τους εκπροσώπους της «Συνεργασίας των 12 Φορέων για το Περιβάλλον» με θέμα την παραχώρηση στην Τοπική Αυτοδιοίκηση των στρατοπέδων Χαϊδαρίου και Αγίων Αναργύρων και των στρατιωτικών εγκαταστάσεων στο Γουδή προκειμένου να δημιουργηθούν χώροι πρασίνου.

* Στη 1 μ.μ. επίσκεψη της υπουργού Οικονομίας, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας, Λούκας Κατσέλη, στο Νεώριο της Σύρου όπου θα συναντηθεί με τον διευθύνοντα σύμβουλος και τους εργαζομένους.

* Στη 1 μ.μ. στη Βουλή, συνέντευξη Τύπου του προέδρου της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα και των κοινοβουλευτικών εκπροσώπων Φώτη Κουβέλη και Παναγιώτη Λαφαζάνη με αφορμή τη συμπλήρωση των 100 ημερών διακυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ και θέμα τις εκτιμήσεις και τις προγραμματιζόμενες πρωτοβουλίες του ΣΥΡΙΖΑ.

* Στη 1:30 μ.μ. στο Προεδρικό Μέγαρο ο πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κάρολος Παπούλιας, θα δεχθεί τον Ευρωπαίο Διαμεσολαβητή καθηγητή Νικηφόρο Διαμαντούρο.

* Στις 3 μ.μ. στα γραφεία της Εργατικής Εστίας (Αγησιλάου 10, πίσω από το υπουργείο Εργασίας στην Πειραιώς) παράσταση διαμαρτυρίας του ΠΑΜΕ για τη μείωση των δελτίων του κοινωνικού τουρισμού.

* Στις 4:30 μ.μ. στο υπουργείο Εξωτερικών, συνέντευξη του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλη Χρυσοχοΐδη.

* Στις 5 μ.μ. στο υπουργείο Εξωτερικών ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, θα κηρύξει την έναρξη των εργασιών της «Διεθνούς Περιφερειακής Διάσκεψης κατά του Διεθνούς Οργανωμένου Εγκλήματος στην περιοχή της Μεσογείου, με έμφαση στα θέματα λαθρομετανάστευσης, μέσω θαλασσίων οδών», που διοργανώνουν το υπουργείο Εξωτερικών και το γραφείο των Ηνωμένων Εθνών για τα Ναρκωτικά και το Εγκλημα (UNODC) στην Αθήνα από σήμερα έως τις 29 Ιανουαρίου.

* Στις 5 μ.μ. συνεδριάζει ο Κοινοβουλευτικός Τομέας Εργασίας (ΚΤΕ) Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης του ΠΑΣΟΚ, προκειμένου οι βουλευτές μέλη του τομέα να ενημερωθούν από την υπουργό, Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου και την υφυπουργό, Φώφη Γεννηματά, για τις δράσεις του υπουργείου τις 100 πρώτες ημέρες διακυβέρνησης της χώρας.

* Στις 6:30 μ.μ. ο δήμαρχος Πειραιά θα εγκαινιάσει το πρώτο Δημοτικό πολυϊατρείο (Αγχιάλου 104, Αγία Σοφία).

* Στις 6:30 μ.μ. συνεδριάζει στο Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Σιάτιστας.

* Στις 7 μ.μ.μ. στην αίθουσα τελετών του Μεγάρου της Ακαδημίας Αθηνών, ομιλία του ακαδημαϊκού, Νικόλαου Αρτεμιάδη με θέμα: «Η εξερεύνηση του σύμπαντος δια της επιστήμης των Μαθηματικών».

* Στις 7 μ.μ. στην αίθουσα Ανδρόγεω του Δήμου Ηρακλείου Κρήτης η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση, ο Σύλλογος εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης «Δομήνικος Θεοτοκόπουλος» και ο Σύλλογος Μεραμβελλιωτών Ηρακλείου παρουσιάζουν τα βιβλία του Μανόλη Μακράκη, Ελούντα: Η ιστορία της μέσα από την ιστορία της Κρήτης και Αγωνιστές Ελούντα & Πινών: Από τις επαναστάσεις για την απελευθέρωση της Κρήτης ως το Αλβανικό Επος και την Εθνική Αντίσταση.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή