Συνάντηση Πετσάλνικου - Ομήρου

Τρίτη, 26 Ιανουαρίου 2010 18:35
A- A A+

Τη στήριξη όλων των κομμάτων της ελληνικής Βουλής στην προσπάθεια για εξεύρεση δίκαιης και βιώσιμης λύσης στο Κυπριακό, βάσει των αποφάσεων του ΟΗΕ και του ευρωπαϊκού κεκτημένου, μετέφερε ο πρόεδρος του Κοινοβουλίου, Φίλιππος Πετσάλνικος, στον πρόεδρο της ΕΔΕΚ, Γιαννάκη Ομήρου.

Από την πλευρά του, ο κ. Ομήρου υπογράμμισε ότι «πάντα η ελληνική Βουλή ήταν στο πλευρό του κυπριακού λαού για τερματισμό της τουρκικής κατοχής και αποκατάστασης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ελευθεριών και παραμένει αμετακίνητη από τη θέση της και σε αυτή τη κρίσιμη φάση των κυπριακών εξελίξεων».

Στο επίκεντρο της συνάντησης των κ.κ. Πετσάλνικου και Ομήρου βρέθηκε και η επίσκεψη στην Κύπρο, την ερχόμενη Κυριακή, του γενικού γραμματέα του ΟΗΕ.

Αναφερόμενος στην επίσκεψη του γγ του ΟΗΕ ο πρόεδρος της ΕΔΕΚ, αφού επανέλαβε την πάγια θέση ότι «το κυπριακό πρόβλημα είναι διεθνές και άρα πρέπει να παραμείνει στο πλαίσιο του ΟΗΕ», αναρωτήθηκε για τη σκοπιμότητα της επίσκεψης αυτής τη συγκεκριμένη χρονική στιγμή.

«Υπάρχει κάποια προετοιμασία, δεδομένης της τουρκικής αδιαλλαξίας, που δεν επιτρέπει συγκλίσεις και δεδομένου ότι ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας κατ΄επανάληψην έχει δηλώσει ότι δεν τίθεται θέμα υπογραφής οποιασδήποτε ενδιάμεσης συμφωνίας, ή ανακοίνωσης συγκλίσεων, εκτός αν υπάρξει συνολική συμφωνία, εγείρεται αυτό το ερωτηματικό», διευκρίνισε ο κ. Ομήρου.

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή