Συναντήσεις Δρούτσα με Νταβούτογλου - Μιλόσοσκι

Τρίτη, 26 Ιανουαρίου 2010 19:25
UPD:19:28
A- A A+

Στη Διεθνή Διάσκεψη για το Αφγανιστάν, η οποία θα πραγματοποιηθεί στο Λονδίνο στις 28 Ιανουαρίου 2010, θα συμμετάσχει ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Δημήτρης Δρούτσας, ως επικεφαλής της ελληνικής αντιπροσωπείας.

Στη Διάσκεψη για το Αφγανιστάν θα λάβουν μέρος οι Υπουργοί Εξωτερικών εβδομήντα χωρών καθώς και εκπρόσωποι Διεθνών Οργανισμών, του ΔΝΤ και της Παγκόσμιας Τράπεζας.

Η Διάσκεψη αποβλέπει, κυρίως, στην αποτίμηση των μέχρι τώρα προσπαθειών της διεθνούς κοινότητας και τον καλύτερο συντονισμό της αναπτυξιακής συνεργασίας, η χώρα μας δε ανήκει στις χώρες που έχουν συμβάλει τόσο με την παρουσία στρατιωτικής δύναμης, όσο και με την προσφορά ανθρωπιστικής βοήθειας στο Αφγανιστάν, αναφέρει ανακοίνωση του Υπουργείου των Εξωτερικών.

Η Διάσκεψη του Λονδίνου πρόκειται να επικεντρωθεί σε πέντε ενότητες: στα θέματα ασφάλειας της χώρας, τη διακυβέρνηση και την αντιμετώπιση της διαφθοράς, την οικονομική και κοινωνική ανάπτυξη, την περιφερειακή διάσταση ασφάλειας και οικονομικής ανάπτυξης και τη συμφιλίωση και ανοικοδόμηση του αφγανικού κράτους.

Την Τετάρτη ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών θα συμμετάσχει σε συζήτηση στρογγυλής τραπέζης στο Πανεπιστήμιο LSE για τις προοπτικές της ελληνικής εξωτερικής πολιτικής.

Στο περιθώριο της Διάσκεψης για το Αφγανιστάν, στις 28 του μηνός, αναμένεται να πραγματοποιήσει διμερείς συναντήσεις, μεταξύ άλλων,με τους Υπουργούς Εξωτερικών των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων Σεϊχ Αμπντουλάχ Μπιν Ζαγιέντ Αλ Ναχιάν (Sheikh Abdullah bin Zayed Al Nahyan) της ΠΓΔΜ Αντόνιο Μιλόσοσκι και της Αυστραλίας Στήβεν Σμιθ.

Το βράδυ της Πέμπτης ο υπουργός θα παρακαθίσει σε δείπνο εργασίας με τον Υπουργό Εξωτερικών της Τουρκίας Αχμετ Νταβούτογλου.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή