«Σημαντική χρονιά για την ευρωπαϊκή προοπτική της Σερβίας το 2010»

Τρίτη, 26 Ιανουαρίου 2010 22:02
A- A A+

«Το 2010 είναι μια σημαντική χρονιά για την ευρωπαϊκή προοπτική της Σερβίας και άλλων χωρών των δυτικών Βαλκανίων», δήλωσαν μετά τη συνάντηση τους, στις Βρυξέλλες, ο Ισπανός υπουργός Εξωτερικών, ¶νχελ Μορατίνος, η χώρα του οποίου ασκεί την προεδρία της ΕΕ, ο απερχόμενος ευρωπαίος Επίτροπος αρμόδιος για τη διεύρυνση, Όλι Ρεν και ο Σέρβος υπουργός Εξωτερικών, Βουκ Γέρεμιτς.

«Θα καταβάλουμε κάθε προσπάθεια για να συνεχιστεί η διαδικασία ένταξης όλων των χωρών των δυτικών Βαλκανίων στην ΕΕ», ανέφερε ο κ. Μορατίνος, προσθέτοντας ότι η ισπανική προεδρία θα συμβάλλει προς αυτή την κατεύθυνση.

Από την πλευρά του ο Ευρωπαίος Επίτροπος Όλι Ρεν τόνισε ότι το 2009 ήταν μια καθοριστική χρονιά για την ένταξη της Σερβίας στην ΕΕ, σημειώνοντας ότι η Ισπανία θα βοηθήσει το Βελιγράδι ως προς την επίτευξη αυτού του στόχου.

Ο Σέρβος υπουργός Εξωτερικών, Βουκ Γέρεμιτς ανέφερε, τέλος, ότι το 2010 θα προχωρήσει με γρηγορότερους ρυθμούς η ένταξη της Σερβίας στην ΕΕ.

Διαβεβαίωσε δε ότι το Βελιγράδι θα συνεχίσει να συνεργάζεται πλήρως με το Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο για την πρώην Γιουγκοσλαβία.

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή