Αϊτή: Διανομή περίπου 30.000 σκηνών το επόμενο 48ωρο

Τρίτη, 26 Ιανουαρίου 2010 22:29
UPD:04/10/2012 18:07
A- A A+

Περίπου 30.000 σκηνές θα διανεμηθούν μέσα στις επόμενες 48 ώρες για τους άστεγους στην Αϊτή, όπως ανακοίνωσε σήμερα ο Διεθνής Οργανισμός Μετανάστευσης (ΟΙΜ), ο οποίος προειδοποιεί ότι θα πρέπει να αρχίσει η ανακοιδόμηση κανονικών κτιρίων πριν από την περίοδο των βροχών, τον Μάιο-Ιούνιο.

Την Τρίτη και την Τετάρτη, 29.632 οικογενειακές σκηνές, οι οποίες μπορούν να φιλοξενήσουν περίπου 150.000 ανθρώπους θα διανεμηθούν, δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο Ζαν Φιλίπ Σοζί, εκπρόσωπος του Διεθνούς Οργανισμού Μετανάστευσης στη Γενεύη.

«Γνωρίζουμε καλά ότι οι σκηνές στα τέλη Μαΐου ή αρχές Ιουνίου, αναγκαστικά θα είναι λιγότερο αποτελεσματικές, επειδή θα έχουμε την εποχή των βροχών, την εποχή των τροπικών καταιγίδων», εξήγησε, τονίζοντας ότι θα πρέπει «οπωσδήποτε να κατασκευαστούν καταφύγια που θα είναι πολύ πιο ανθεκτικά».

Η Διαμερικανική Τράπεζα Ανάπτυξης (ΒΙD) σχεδιάζει να χρηματοδοτήσει την κατασκευή χιλιάδων κατοικιών αυτού του τύπου, διαβεβαίωσε ο εκπρόσωπος της BID.

Η ΒΙD εποπτεύει την παράδοση και διανομή της βοήθειας, που δεν είναι σε τρόφιμα, στους πληγέντες από το σεισμό.

«Προς το παρόν, καθώς είμαστε σε εποχή ξηρασίας, οι σκηνές είναι απαραίτητες», σημείωσε ο κ. Σοζί, σύμφωνα με τον οποίο 100.000 ακόμη οικογενειακές σκηνές είναι καθ' οδόν.

Η ΟΙΜ, που εκτιμά ότι θα πρέπει να μετεγκατασταθούν 200.000 οικογένειες, ή ένα εκατομμύριο άνθρωποι, διανέμει επίσης πλαστικά καλύμματα και οικοδομικά υλικά.

«Θα πρέπει επίσης να επιτρέπουν στους ανθρώπους που μπορούν να ανοικοδομούν λίγο τα σπίτια που υπέστησαν λιγότερες ζημιές από άλλα», δήλωσε ο εκπρόσωπος της οργάνωσης.

Πηγές: ΑΠΕ - ΜΠΕ, Γαλλ. Πρακτορείο

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή