Χωρίς προβλήματα εξελίσσεται η εκλογική διαδικασία

Κυριακή, 13 Οκτωβρίου 2002 18:17
A- A A+

Χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα -παρά τις αντίξοες καιρικές συνθήκες- εξελίσσεται η ψηφοφορία για τις δημοτικές και νομαρχιακές εκλογές σε ολόκληρη τη χώρα. Την ικανοποίησή του για την πορεία της εκλογικής διαδικασίας εξέφρασε ο υπουργός Εσωτερικών Κώστας Σκανδαλίδης, μετά την άσκηση του εκλογικού του δικαιώματος, τονίζοντας ότι οι πολίτες της χώρας ασκούν το εκλογικό τους δικαίωμα, με ωριμότητα και συναίσθηση ευθύνης.

Αναλυτικά, οι δηλώσεις του κ. Σκανδαλίδη έχουν ως εξής: «Όλοι οι Έλληνες πολίτες ασκώντας σήμερα το ύψιστο δημοκρατικό τους δικαίωμα, παρά την κακοκαιρία που υπάρχει σε όλη την Ελλάδα, προσέρχονται στις κάλπες με ωριμότητα, με συναίσθηση και ευθύνη για να αναδείξουν τις τοπικές ηγεσίες που θα δώσουν την καινούρια προοπτική στις τοπικές κοινωνίες, στην ανάπτυξή τους και στην ποιότητα της ζωής τους.

Πιστεύω ότι όπως μέχρι τώρα προχωρήσαμε με μεγάλα βήματα μεταρρυθμίσεων στην αποκεντρωμένη δημοκρατική και σύγχρονη πολιτεία, με τις καινούριες ηγεσίες θα συνεργαστούμε στενά, εποικοδομητικά.

Το Υπουργείο Εσωτερικών είναι το Υπουργείο της Αποκέντρωσης, είναι το Υπουργείο της Αυτοδιοίκησης και θα δώσει τη μάχη του για την Αυτοδιοίκηση μιας πραγματικά νέας εποχής.

Πιστεύω ότι οι προοδευτικοί πολίτες είναι αυτοί που αποτελούν τη μεγάλη πλειοψηφία του λαού, θα ψηφίσουν καταξιωμένους ανθρώπους, η ψήφος είναι αυτοδιοικητική και αυτό είναι το βαθύ πολιτικό της νόημα. Πιστεύω ότι θα επικυρώσουν αυτή τη μεταρρύθμιση που γίνεται όλα αυτά τα χρόνια και που οδηγεί τη χώρα μας με τεράστια βήματα μπροστά».

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή