Αύριο η συνάντηση Μανιάτη - Τραϊκόφ για τον Μπουργκάς - Αλεξανδρούπολη

Τετάρτη, 27 Ιανουαρίου 2010 18:19
A- A A+

Για αύριο το πρωί αναβλήθηκε η συνάντηση του υφυπουργού Περιβάλλοντος Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, Ι. Μανιάτη με το Βούλγαρο υπουργό Οικονομίας Ενέργειας και Τουρισμού, Τράικο Τραϊκόφ, η οποία επρόκειτο να πραγματοποιηθεί απόψε στη Σόφια.

Ο κ. Μανιάτης βρίσκεται στη Βουλγαρική πρωτεύουσα για να λάβει μέρος στη Σύνοδο των Υπουργών Ενέργειας του Οργανισμού Οικονομικής Συνεργασίας Εύξεινου Πόντου (Black Sea Economic Cooperation), την προεδρία του οποίου αναλαμβάνει η Ελλάδα κατά το δεύτερο εξάμηνο του έτους.

Στη συνάντηση με το Βούλγαρο υπουργό αναμένεται να συζητηθεί η πορεία υλοποίησης των δύο μεγάλων ενεργειακών έργων κοινού ενδιαφέροντος, του πετρελαιαγωγού Μπουργκάς-Αλεξανδρούπολη και του αγωγού φυσικού αερίου Χάσκοβο-Κομοτηνή.

Σε ό,τι αφορά τον αγωγό Μπουργκάς - Αλεξανδρούπολη η βουλγαρική εφημερίδα «ΠΑΡΙ» δημοσιεύει σήμερα δηλώσεις του Διευθυντή της Βουλγαρικής εταιρείας που συμμετέχει στη Διεθνή Εταιρεία του Έργου Trans Balkan Pipeline, Πλάμεν Ρούσεφ, ότι «η Βουλγαρία ενδέχεται να κατηγορηθεί για την αποτυχία του έργου Μπουργκάς - Αλεξανδρούπολη, αν η Ρωσία αρνηθεί τη συμμετοχή της λόγω της καθυστέρησης της βουλγαρικής πλευράς».

«Έτσι», αναφέρει ο ίδιος, «η Βουλγαρία θα αναγκαστεί να πληρώσει όλα τα έξοδα μέχρι στιγμής, ύψους 25 - 30 εκατ. ευρώ, αλλά και επιπρόσθετα ποσά ως ποινική ρήτρα, που θα ανέρχονται σε 300 εκατ. ευρώ».

Κατά τις Εργασίες της Συνόδου των Υπουργών Ενέργειας του ΟΣΕΠ, που ολοκληρώνονται αύριο, ο κ. Μανιάτης θα αναπτύξει τις δράσεις και τις προτεραιότητες της χώρας μας στην ενέργεια.

Παράλληλα, θα παρουσιαστεί η κοινή πρόταση ΟΣΕΠ - Ε.Ε για Δράσεις στον τομέα της Ενέργειας, ενώ αναμένεται να υιοθετηθεί το Σχέδιο Διακήρυξης της Σόφιας, το οποίο θα αποτελέσει το πλαίσιο της πολιτικής που θα ακολουθήσει ο Οργανισμός κατά το προσεχές διάστημα.

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή