Αλ. Τσίπρας: Η κυβέρνηση δήθεν ρυθμίζει τις εργασιακές σχέσεις

Πέμπτη, 28 Ιανουαρίου 2010 13:31
ΑΠΕ-ΜΠΕ

A- A A+

Σκληρή κριτική στην κυβέρνηση με αφορμή το σχ/ν που προωθεί το υπουργείο Εργασίας για τη ρύθμιση των εργασιακών σχέσεων άσκησε στην κυβέρνηση ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ Αλ. Τσίπρας κατά την επίσκεψή του στα γραφεία της Forthnet.

«Η κυβέρνηση, αντί να καταργήσει τον εργασιακό μεσαίωνα, αντί να καταργήσει τις ανασφάλιστες μορφές εργασίας, την επισφάλεια, τους ενοικιαζόμενους εργαζόμενους, τα μπλοκάκια που υποκρύπτουν μόνιμη και σταθερή εργασία, έρχεται δήθεν να τη ρυθμίσει», ανέφερε χαρακτηριστικα.

«Στην πραγματικότητα να την θεσμοθετήσει σε πιο light εκδοχές», πρόσθεσε ο κ. Τσίπρας και τόνισε: «Εμείς πολύ αμφιβάλλουμε ότι ακόμα κι αυτές οι light εκδοχές θα εφαρμοστούν σε μια χώρα που δεν εφαρμόζονται τα στοιχειώδη στην εργατική νομοθεσία».

Καταλήγοντας, ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ είπε: «είναι εξαιρετικά δύσκολη η κατάσταση στους εργασιακούς χώρους, είναι εξαιρετικά δύσκολη η κατάσταση στην κοινωνία. Πρέπει να στηρίξουμε την απασχόληση, πρέπει να στηρίξουμε το δικαίωμα για αξιοπρεπή εργασία για όλους».

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή