K. Σκανδαλίδης: Oι εκλογές έγιναν με άψογο τρόπο

Κυριακή, 13 Οκτωβρίου 2002 19:43
UPD:20:01
A- A A+

«Τα στοιχήματα που κερδίζονται είναι για την ποιότητα της ζωής των πολιτών», δήλωσε ο υπουργός Εσωτερικών Κ. Σκανδαλίδης λίγα λεπτά πριν από την ολοκλήρωση της εκλογικής διαδικασίας από την οποία θα αναδειχθούν οι νέοι δημοτικοί άρχοντες και Νομάρχες. Αναλυτικά, οι δηλώσεις του κ. Σκανδαλίδη έχουν ως εξής:

«Οι εκλογές, κατά γενική ομολογία έγιναν με άψογο τρόπο. Νιώθω την ανάγκη, ως υπουργός Εσωτερικών, να χειροκροτήσω τις Ελληνίδες και τους Έλληνες που με την ωριμότητα, την υπευθυνότητα και την συνδρομή τους διέλυσαν κάθε αμφιβολία για τη χρησιμότητα της μεγάλης αλλαγής της καινοτομίας που τολμήσαμε.

Οφείλω, επίσης, να ευχαριστήσω όλα τα κόμματα, τους φορείς της Αυτοδιοίκησης, τους Δήμους, τις Κοινότητες, τις Νομαρχιακές Αυτοδιοικήσεις, τους κρατικούς λειτουργούς στην περιφέρεια και στο κέντρο και κάθε άλλο συντελεστή που με υπευθυνότητα συνεργάστηκαν μαζί μας σε όλη την πορεία μέχρι τώρα και συνέβαλαν θετικά στο αποτέλεσμα της σημερινής διαδικασίας.

Ειδικότερα για την Αθήνα, θέλω να ευχαριστήσω τους επικεφαλής όλων των συνδυασμών που συμμετείχαν στις εκλογές για την προσφορά τους στην περιοχή που υπήρξε από πριν το μεγαλύτερο από τα προβλήματα και που ξεπεράστηκε με τον τρόπο που είδατε κι εσείς σήμερα.

Λένε συχνά ότι "η αρχή είναι το ήμισυ του παντός". Σήμερα για πρώτη φορά ο Έλληνας και η Ελληνίδα, όπως κάθε Ευρωπαίος πολίτης με μόνη την αστυνομική τους ταυτότητα προσήλθαν απλά και ήρεμα και άσκησαν το εκλογικό τους δικαίωμα.

Έγινε το πρώτο μεγάλο βήμα. Φιλοδοξούμε σε λίγο καιρό με το εθνικό δημοτολόγιο η ταυτότητα του καθενός μας να είναι το μόνο απαραίτητο και αναγκαίο δημόσιο έγγραφο στη σχέση του με το Κράτος. Είναι μια πραγματική τομή για τη Δημοκρατία και τον εκσυγχρονισμό της ελληνικής πολιτείας. Της πολιτείας του 21ου αιώνα.

Καλώ όλους τους πολίτες με την ίδια διάθεση, με την ίδια ηρεμία και υπευθυνότητα να προσέλθουν και τη δεύτερη Κυριακή, στα ίδια εκλογικά τμήματα που ψήφισαν σήμερα για να ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα. Και διαβεβαιώνω κατηγορηματικά, ότι στις βουλευτικές εκλογές του 2004 θα ψηφίσουν δίπλα στο σπίτι τους με εκλογικούς καταλόγους άψογους από κάθε άποψη.

Νομίζω, ότι το δρόμο που ανοίξαμε όλοι μαζί, αξίζει τον κόπο να τον περπατήσουμε όλοι μαζί μέχρι το τέλος.

Εμείς τολμούμε και πιστεύω ότι τα στοιχήματα που κερδίζονται είναι για την ποιότητα της ζωής των πολιτών, για τη Δημοκρατία και τον εκσυγχρονισμό».

Πηγή: Αθηναϊκό Πρακτορείο

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή