Ελληνοβουλγαρική συνεργασία και όχι προσφυγές ζήτησε ο Γ. Μανιάτης

Πέμπτη, 28 Ιανουαρίου 2010 16:11
A- A A+

Την πεποίθηση ότι όλα τα θέματα μπορούν να λυθούν με εποικοδομητικό διάλογο, στο πνεύμα της παραδοσιακής φιλίας, συνεργασίας και αμοιβαίας κατανόησης, εξέφρασε ο υφυπουργός Περιβάλλοντος Γ. Μανιάτης κατά τη συνάντηση που είχε με τον Βούλγαρο υπουργό Οικονομίας και Ενέργειας Τρ. Τράικοφ, αναφερόμενος στις αντιδράσεις της Βουλγαρίας για τις αγροτικές κινητοποιήσεις.

«Θεωρούμε, ως χώρα, ότι μόνο μέσω της συνεργασίας των δύο κυβερνήσεων μπορούν να λυθούν τα όποια θέματα και όχι με προσφυγές σε άλλα όργανα και θεσμούς», πρόσθεσε ο κ. Μανιάτης.

Επιπλέον τόνισε ότι η κυβέρνηση καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια για την επίλυση του θέματος, «πάντα στα πλαίσια του διαλόγου, επειδή αυτό είναι το μόνο μέσο, που διαθέτει μια δημοκρατική ευρωπαϊκή χώρα».

Αναφερόμενος στη συνεργασία των κυβερνήσεων της ΕΕ σε παρόμοιες καταστάσεις που έχουν προκύψει στο παρελθόν, ο κ. Μανιάτης δήλωσε τα ακόλουθα:

«Σε όλες αυτές τις περιπτώσεις, η μοναδική λύση ήταν η συνεργασία των δύο κυβερνήσεων. Και θέλω να ελπίζω ότι αυτή τη μέθοδο και τη σχετική διαδικασία θα ακολουθήσουμε κι εμείς στη συγκεκριμένη περίπτωση».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή