Η ατζέντα της ημέρας

Παρασκευή, 29 Ιανουαρίου 2010 05:47
UPD:04/10/2012 17:26
A- A A+

* Στο Νταβός της Ελβετίας όπου πραγματοποιείται το Παγκόσμιο Οικνομικό Φόρουμ, βρίσκεται για δεύτερη μέρα σήμερα ο πρωθυπουργός, Γιώργος Παπανδρέου.

* Λήγει σήμερα 29 Ιανουαρίου η προθεσμία καταβολής της πρώτης δόσης της έκτακτης εισφοράς κοινωνικής ευθύνης των μεγάλων επιχειρήσεων, που επιβλήθηκε με τις διατάξεις του άρθρου 2 του ν. 3808/2009.

* Στη Βαρκελώνη βρίσκεται σήμερα για δεύτερη μέρα ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, Ανδρέας Λοβέρδος, ο οποίος συμμετέχει στις εργασίες του άτυπου συμβουλίου υπουργών Απασχόλησης της Ε.Ε. το διήμερο 28 και 29 Ιανουαρίου.

* Ξεκινά σήμερα στο Παρίσι και θα διαρκέσει έως και τις 31 Ιανουαρίου η Συνάντηση Προοδευτικών Δυνάμεων Λατινικής Αμερικής και Ευρώπης που διοργανώνει το Γαλλικό Κομμουνιστικό Κόμμα. Τον Συνασπισμό θα εκπροσωπήσει ο Κώστας Ησυχος, μέλος της ΚΠΕ του κόμματος και της γραμματείας του τμήματος Εξωτερικής Πολιτικής.

* Στις 9:30 π.μ. στη Νομαρχία Ηρακλείου συνάντηση των τεσσάρων Νομαρχών της Κρήτης για τον στρατηγικό σχεδιασμό ης τουριστικής προβολής κάθε νομού.

* Στις 9:30 π.μ. στο ξενοδοχείο Divani – Caravel ημερίδα με θέμα τις σύγχρονες εξελίξεις και τις προοπτικές των σιδηροδρόμων σε ελληνικό και περιφερειακό επίπεδα διοργανώνει το Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδας (ΤΕΕ).

* Στις 10 το πρωΐ συγκέντρωση των εργαζομένων στα stage έξω από τη Βουλή όπου θα παραμείνουν για τρεις ημέρες.

* Στις 10 π.μ. συνάντηση του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας, Αντώνη Σαμαρά, με την Εθνική Συνομοσπονδία Ελληνικού Εμπορίου (ΕΣΕΕ).

* Στις 11 π.μ συνάντηση του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας, Αντώνη Σαμαρά, με το Κεντρικό Ισραηλιτικό Συμβούλιο.

* Στις 11 π.μ. στη Νομαρχία Ηρακλείου Κρήτης η υπογραφή της σύμβασης για τη βελτίωση του έργου «έργου «Δρόμος Γάζι – Κεραμούτσι – Καμάρι και Κεραμούτσι – Κορφές, Α' φάση»

* Στις 12 το μεσημέρι στην αίθουσα τελετών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (ΑΠΘ) η τελετή εορτασμού των Τριών Ιεραρχών.

* Στις 12 το μεσημέρι ο πρόεδρος του ΛΑ.Ο.Σ., Γιώργος Καρατζαφέρης, θα παρευρεθεί στην κοπή της βασιλόπιτας του Νομαρχιακού Συνδυασμού «ΥΠΕΡ ΛΑΟΥ», στο νέο κτίριο της Νομαρχίας Αθηνών (Συγγρού 15).

* Στις 12:30 μ.μ. ο πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας θα δεχθεί τον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας, Αντώνη Σαμαρά.

* Στις 12:30 μ.μ. συνάντηση του γραμματέα του Εθνικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ, Σωκράτη Ξυνίδη, με τη Νομαρχιακή Επιτροπή Λάρισας και τα μέλη της Περιφερειακής Επιτροπής του Νομού.

* Στη 1 μ.μ. στην αίθουσα του Νομαρχιακού Συμβουλίου Θεσσαλονίκης η κοπή της πίτας του Συλλόγου Εργαζομένων τα Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Θεσσαλονίκης, παρουσία του Νομάρχη, Παναγιώτη Ψωμιάδη.

* Στη 1 μ.μ. στη Νομαρχία Ηρακλείου συνεδριάζει το διοικητικό συμβούλιο της αστικής, μη κερδοσκοπικής εταιρείας «Κρητικό Σύμφωνο Ποιότητας». Η σημερινή, που είναι η όγδοη συνεδρίαση, γίνεται υπό την Νομάρχη Βαγγελιώ Σχοιναράκη-Ηλιάκη που ασκεί για το 2010 την προεδρία.

* Στη 1:30 μ.μ. ο πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κάρολος Παπούλιας, θα δεχθεί τον Επίτροπο για το Περιβάλλον στην Ευρωπαϊκή Ενωση, Σταύρο Δήμα.

* Στις 2 μ.μ. ο πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κάρολος Παπούλιας, θα δεχθεί τον διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος (ΤτΕ), Γιώργο Προβόπουλο.

* Στις 3 μ.μ. ο πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κάρολος Παπούλιας, θα δεχθεί τον πρόεδρο της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα.

* Στις 5 μ.μ. στο Δημοτικό Κατάστημα Καρδαμύλων Χίου η τακτική συνεδρίαση του Δήμου.

* Στις 5:30 μ.μ. συνάντηση αντιπροσωπείας των Οικολόγων-Πρασίνων με εκπροσώπους του κινήματος των αγροτών στο μπλόκο της Αλαμάνας.

* Στις 7 το απόγευμα στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων συνάντηση του Πανελλαδικού Συντονιστικού Οργάνου των αγροτών με την πολιτική ηγεσία.

* Στις 7 μ.μ. στο πλαίσιο καθαρισμού και απολύμανσης πλατειών και πεζοδρόμων του Δήμου Πειραιά το πρόγραμμα περιλαμβάνει τον Τομέα Α’ ήτοι: Πλατεία Φρεατύδας, Πλατεία Πηγάδας, Αγ. Νικόλαος (περιμετρικά), Μ. Χατζηκυριακού (Λαϊκή Σαββάτου μεσημέρι) και Γ. Θεοτόκη-(Λαϊκή Τρίτης μεσημέρι).

* Στις 7 μ.μ. στο Δημαρχείο Περάματος η κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας του Δημοτικού Πολιτιστικού Συλλόγου και απονομή βραβείων στους αριστούχους εισαχθέντες στα ΑΕΙ της χώρας.

* Στις 7:30 μ.μ. συνάντηση του γραμματέα του Εθνικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ, Σωκράτη Ξυνίδη, με τη Νομαρχιακή Επιτροπή της Νεολαίας του Κινήματος στη Λάρισα.

* Στις 8 μ.μ. στη σκηνή του Βασιλικού Θεάτρου στη Θεσσαλονίκη η πρεμιέρα της παράστασης: Η Ισαβέλλα, τρεις καραβέλες κι ένας παραμυθάς», του Ντάριο Φo. Το έργο ανεβαίνει σε μετάφραση Κωστή Σκαλιόρα, και σκηνοθεσία Γιάννη Ρήγα από το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος (ΚΘΒΕ).

* Στις 9 μ.μ. στο πλαίσιο καθαρισμού και απολύμανσης πλατειών και πεζοδρόμων του Δήμου Πειραιά το πρόγραμμα περιλαμβάνει τον Τομέα Δ’ ήτοι: Πλατεία Καποδίστρια (Χίου και Λάμπελετ), Πλατεία ΚΕΠ (Κορυτσάς και Κωπαΐδος), Δομοκού - παραλαϊκή Γριμπόβου και Κοζάνης - (Λαϊκή Τετάρτης μεσημέρι) και Σάμου - παραλαϊκή Μυκόνου (Λαϊκή Παρασκευής μεσημέρι).

Σάββατο 30 Ιανουαρίου

* Περιοδεία στην περιοχή της Β.Α. Χαλκιδικής θα κάνει σήμερα ο ευρωβουλευτής των Οικολόγων-Πρασίνων, Μιχάλης Τρεμόπουλος, συνοδευόμενος από κλιμάκιο του κόμματος. Η περιοδεία οργανώνεται σε συνεργασία με τοπικούς φορείς της Χαλκιδικής (Επιτροπή Αγώνα Δήμου Παναγίας, Σύλλογος Μεγαλοπαναγιωτών Θεσσαλονίκης, Παρατηρητήριο Μεταλλευτικών Δραστηριοτήτων, Διαδημοτική Κίνηση Χαλκιδική SOS).

* Στις 8:30 π.μ. στον Ιερό Ναό των Αγίων Τριών Ιεραρχών (περιοχής Βούλγαρη) η καθιερωμένη Θεία Λειτουργία προεξάρχοντος του Μητροπολίτη Θεσσαλονίκης Ανθιμου.

* Στις 9 π.μ. στο ξενοδοχείο «Poseidon Palace» (Καμίνια Πάτρας) η έναρξη σεμιναρίου για τα περιφερειακά ΜΜΕ με τίτλο: «Γράφοντας για την Ευρώπη: Θέματα και Εργαλεία», που διοργανώνει

* Στις 10 π.μ. στον κινηματογράφο «Απόλλων» (Σταδίου 19) το 27ο Πανελλήνιο Συνέδριο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ιδιοκτητών Ακινήτων (ΠΟΜΙΔΑ), που θα διεξαχθεί παράλληλα με την γενική συνέλευση της ομοσπονδίας.

* Στις 10:30 π.μ. στον Ιερό Ναό των Αγίων Τριών Ιεραρχών (περιοχή Βούλγαρη) στη Θεσσαλονίκη μνημόσυνο των αείμνηστων καθηγητών, ευεργετών, δωρητών, φοιτητών και διατελεσάντων υπαλλήλων του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου.

* Στις 10:30 π.μ. στο ξενοδοχείο «Athens Imperial» εισήγηση του προέδρου της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα, στη συνεδρίαση της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής του Συνασπισμού με τη συμμετοχή των γραμματέων των Νομαρχιακών Επιτροπών του κόμματος με θέμα: «Παρουσίαση πρότασης για έκτακτο συνέδριο-πολιτικός σχεδιασμός ΣΥΝ για το πρώτο τετράμηνο 2010 για τα οικονομικά - κοινωνικά - εργασιακά - μέτωπα και τη δουλειά στο εργατικό κίνημα». Θα ακολουθήσει η εισήγηση του Δημήτρη Στρατούλη.

* Στις 12 το μεσημέρι στην Πλατεία Αριστοτέλους της Θεσσαλονίκης η καθιερωμένη μεγάλη αποκριάτικη γιορτή που διοργανώνει το Κέντρο Πολιτισμού της Νομαρχίας Θεσσαλονίκης.

* Στις 6 μ.μ. στο ξενοδοχείο «Porto Palace» στη Θεσσαλονίκη εθνική συνδιάσκεψη του ΛΑ.Ο.Σ., στο πλαίσιο της προσπάθειας που έχει αναλάβει τη διοργάνωση δημοψηφίσματος.

* Στις 6 μ.μ. στην Εταιρεία Μακεδονικών Σπουδών (Εθνικής Αμύνης 4, Θεσσαλονίκη) ανοιχτή συζήτηση του Πολιτικού Ομίλου για τη Δημοκρατία και την Πατρίδα με θέμα το μεταναστευτικό πρόβλημα σήμερα. Προλογίζει ο πρόεδρος της Δημοκρατικής Ανανέωσης, Στέλιος Παπαθεμελής.

* Στις 7:30 μ.μ. στο Πνευματικό Κέντρο Χανίων εκδήλωση με τίτλο: «Το Μουσείο Σχολικής Ζωής θυμάται... Τα μαθητικά τα χρόνια», που διοργανώνει η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Χανίων σε συνεργασία με τον Σύλλογο Φίλων του Μουσείου Σχολικής Ζωής.

Κυριακή 31 Ιανουαρίου

* Συνεδριάζει σήμερα στο ξενοδοχείο «Athens Imperial» για δεύτερη μέρα η Κεντρική Πολιτική Επιτροπή του Συνασπισμού με τη συμμετοχή των γραμματέων των Νομαρχιακών Επιτροπών του κόμματος με θέμα: «Παρουσίαση πρότασης για έκτακτο συνέδριο-πολιτικός σχεδιασμός ΣΥΝ για το πρώτο τετράμηνο 2010 για τα οικονομικά - κοινωνικά - εργασιακά - μέτωπα και τη δουλειά στο εργατικό κίνημα».

* Στις 11:30 π.μ. στην πλατεία Κωνσταντίνου Καραμανλή στον Πειραιά (πρώην πλατεία Τερψιθέας), επιμνημόσυνη δέηση στη μνήμη του Πειραιώτη ήρωα αντιπλοιάρχου Παναγιώτη Βλαχάκου που έπεσε στα Ιμια στις 31 Ιανουαρίου του 1996, θα τελέσει ο Δήμος Πειραιά.

* Στις 12 το μεσημέρι στο ξενοδοχείο Ledra Marriot στην Αθήνα εθνική συνδιάσκεψη του ΛΑ.Ο.Σ. στο πλαίσιο της προσπάθειας που έχει αναλάβει για τη διοργάνωση δημοψηφίσματος.

* Στις 12 το μεσημέρι στην Αποθήκη Δ' στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης η κοπή της πίτας της Πολιτικής Κίνησης Θεσσαλονίκης των Οικολόγων-Πρασίνων. Θα παρευρεθούν ο ευρωβουλευτής Μιχάλης Τρεμόπουλος και ο ηθοποιός Αντώνης Καφετζόπουλος.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή