Νταβός: Συνάντηση Γ. Παπανδρέου με διευθυντές και στελέχη ξένων εφημερίδων

«Οι πολίτες με στηρίζουν, δεν θέλουν μερεμέτια γιατί ξέρουν πολύ καλά ότι πρέπει να αλλάξουμε»
Παρασκευή, 29 Ιανουαρίου 2010 14:15
A- A A+

Συνάντηση με ομάδα 25 διευθυντών και στελεχών ξένων εφημερίδων είχε σήμερα στο Νταβός, ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου.

Συνάντηση με ομάδα 25 διευθυντών και στελεχών ξένων εφημερίδων είχε σήμερα στο Νταβός, ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου.

Η συζήτηση, η οποία διήρκεσε περίπου μία ώρα, χαρακτηρίστηκε «πολύ καλή» και η ελληνική πλευρά εξέφρασε την ικανοποίησή της για το επίπεδο της συνομιλίας και για την κατανόηση που έδειξαν οι ξένοι δημοσιογράφοι στις προσπάθειες της ελληνικής κυβέρνησης να αντιστρέψει το κλίμα σε βάρος της χώρας και στην εφαρμογή του προγράμματος Σταθερότητας και Ανάπτυξης.

Οι δημοσιογράφοι ζήτησαν από τον κ. Παπανδρέου διευκρινίσεις για το πώς θα επιτευχθούν οι στόχοι του προγράμματος και πώς θα ελεγχθούν οι αντιδράσεις της κοινής γνώμης.

Ο κ. Παπανδρέου απάντησε με σαφήνεια στις ερωτήσεις των δημοσιογράφων, κάνοντας αναφορά κυρίως στο θέμα της διαφθοράς και στις προσπάθειες να παταχθεί. Στις αλλαγές που προωθούνται στη δομή του κράτους, ενδεικτικά ανέφερε την ανεξαρτητοποίηση της Στατιστικής Υπηρεσίας, ενώ αναφέρθηκε και στις αλλαγές στο ασφαλιστικό και το φορολογικό.

Ο πρωθυπουργός ρωτήθηκε και για τις αντιδράσεις που προκαλούν οι αλλαγές, για να απαντήσει ότι οι Ελληνες γνωρίζουν τα προβλήματα και επιθυμούν και οι ίδιοι να προχωρήσουν οι ριζικές αλλαγές.

Ο πρωθυπουργός επικαλέστηκε και τις μετρήσεις της κοινής γνώμης, υπογραμμίζοντας ότι «οι πολίτες με στηρίζουν, δεν θέλουν μερεμέτια γιατί ξέρουν πολύ καλά ότι πρέπει να αλλάξουμε».

Η κυβέρνηση και οι Έλληνες, πρόσθεσε ο κ. Παπανδρέου, είναι αποφασισμένοι να αφήσουν οριστικά πίσω το κακό παρελθόν, να γυρίσουν τη σελίδα της κακής κληρονομιάς και κατέληξε λέγοντας πως η διαφθορά δεν είναι στο DNA των Ελλήνων.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή