Νέος ρόλος για το Στ. Δήμα στη ΝΔ

Παρασκευή, 29 Ιανουαρίου 2010 14:52

Ο κ. Δήμας είχε επίσης συνάντηση με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια, ο οποίος τον συνεχάρη για το έργο του.

A- A A+

Μετά την ολοκλήρωση της θητείας του ως Επιτρόπου στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή, εντός του ερχόμενου μήνα, θα καθοριστεί ο ρόλος του Σταύρου Δήμα στο κόμμα της Νέας Δημοκρατίας.

Αυτό έκανε γνωστό ο εκπρόσωπος της ΝΔ, Πάνος Παναγιωτόπουλος, μετά τη συνάντηση του απερχόμενου Επιτρόπου με τον Αντώνη Σαμαρά στη Ρηγίλλης.

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση ο ίδιος ο κ. Δήμας δήλωσε ότι μέχρι τις 10 Φεβρουαρίου παραμένει Επίτροπος και θα κάνει τη δουλειά του μέχρι και την τελευταία ημέρα, ενώ στη συνέχεια έχει προγραμματίσει σειρά διαλέξεων σε πανεπιστήμια. «Μετά θα δούμε», πρόσθεσε.

Ο κ. Παναγιωτόπουλος, χαρακτήρισε τον κ. Δήμα μεγάλο πολιτικό κεφάλαιο για την Ελλάδα και την παράταξη της ΝΔ, από την οποία όπως σημείωσε, προέρχεται και έχει προσφέρει και θα προσφέρει πολλά.

Από την πλευρά του ο κ. Δήμας δήλωσε ότι συζήτησε με τον πρόεδρο της ΝΔ θέματα σχετικά με την ΕΕ, τον οποίο και ενημέρωσε για την πορεία των κλιματικών αλλαγών μετά τη διάσκεψη της Κοπεγχάγης. Όπως είπε, μίλησαν και για άλλα περιβαλλοντικά θέματα, αλλά και για την οικονομία και τη γεωργία.

Σε ερώτηση για την πορεία της χώρας και της οικονομίας μας, ο κ. Δήμας τόνισε πως «όλοι μαζί πρέπει να προσπαθήσουμε ώστε η χώρα να ξεπεράσει την κρίση». Όπως επεσήμανε, είμαστε χώρα με έξυπνο και εργατικό λαό και όλοι πρέπει να εργαστούμε και να πάμε μπροστά. «Ας βλέπουμε μπροστά, ας δουλέψουμε όλοι μαζί», κατέληξε.

Στη συνεργασία του κ. Δήμα με τον κ. Σαμαρά ήταν παρών και ο πρόεδρος της οργανωτικής επιτροπής και τομεάρχης Εξωτερικών της ΝΔ Δημήτρης Αβραμόπουλος.

Ο κ. Δήμας είχε επίσης συνάντηση με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια, ο οποίος τον συνεχάρη για το έργο του.

« Πολύ χαίρομαι που συναντιόμαστε ξανά. Τελείωσαν τα καθήκοντα;» ρώτησε κατά τη συνάντησή τους ο Πρόεδρος.

«Τελειώνουν, κύριε Πρόεδρε, στις 10 Φεβρουαρίου. Μέχρι τότε εξακολουθώ να είμαι Επίτροπος και εξακολουθώ να χειρίζομαι τα θέματα και ένα από τα θέματα για τα οποία θα σας ενημερώσω είναι για τις Πρέσπες, για την υπογραφή της Συμφωνίας που θα γίνει μεταξύ των τριών χωρών για το Εθνικό Πάρκο Πρεσπών, το οποίο είναι πολύ μεγάλης οικολογικής σημασίας.

Αλλά και για τα άλλα θέματα, όπως είναι το τι θα γίνει μετά την Κοπεγχάγη για το θέμα των κλιματικών αλλαγών», απάντησε ο απερχόμενος Επίτροπος της χώρας μας στην Ε.Ε..

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή