Συνάντηση Κ. Παπούλια - Αλ. Τσίπρα

Παρασκευή, 29 Ιανουαρίου 2010 16:39
UPD:16:40
EUROKINISSI /ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΤΖΑΜΑΡΟΣ

A- A A+

Tον πρόεδρο του Συνασπισμού και της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα δέχθηκε σήμερα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας.

Ενόψει της επανεκλογής του κ. Παπούλια, ο κ. Τσίπρας ευχήθηκε η νέα θητεία «να συμπέσει με μια πορεία ανάκαμψης του τόπου, γιατί τα πράγματα είναι εξαιρετικά δύσκολα και την έχουμε ανάγκη όλοι αυτή την ανάκαμψη».

Διάλογος Κ. Παπούλια - Α. Τσίπρα

Διάλογος Κ. Παπούλια - Α. Τσίπρα

«Πρέπει να βάλουμε πλάτη όλοι όμως», ανέφερε ο κ. Παπούλιας, για να συνεχίσει ο κ. Τσίπρας: «Για να μην μείνουμε όμως στην ευχή, χρειάζονται αλλαγές και τομές. Και στη χώρα μας και σε ευρωπαϊκό επίπεδο. Πρέπει να συμβάλουμε όλοι, αλλά δυστυχώς είμαστε σε μια δύσκολη καμπή και πληρώνουμε τα λάθη του παρελθόντος».

Μετά την ολοκλήρωση της συνάντησης, ο κ. Τσίπρας εξέφρασε την εκτίμησή του στο πρόσωπο του κ. Παπούλια και εξήγησε τους λόγους για τους οποίους η ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ δεν θα ψηφίσει υπέρ της επανεκλογής του.

Η εκτίμηση που τρέφουμε για τον κ. Παπούλια μας οδηγεί στην απόφαση, παρά το γεγονός ότι είμαστε σε πλήρη αντίθεση με την πολιτική που εφήρμοσαν τα δύο μεγάλα κόμματα και άρα δεν μπορούμε να ψηφίζουμε μαζί, ούτε σε συμβολικό επίπεδο, παρόλα αυτά εξαιτίας αυτής της πολύ μεγάλης εκτίμησης, δεν θα έχουμε αντιπαραθετική υποψηφιότητα και την ερχόμενη Τετάρτη στην διαδικασία της προεδρικής εκλογής θα δηλώσουμε «παρών», επεσήμανε.

Α. Τσίπρας: Δεν θα έχουμε αντιπαραθετική υποψηφιότητα και θα δηλώσουμε παρών

Α. Τσίπρας: Δεν θα έχουμε αντιπαραθετική υποψηφιότητα και θα δηλώσουμε παρών

Δήλωσε επίσης ότι εξέφρασε στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας την ανησυχία του για τις οικονομικές και πολιτικές εξελίξεις.

«Η χώρα διέρχεται μιας πολύ μεγάλης κρίσης και βρίσκεται έρμαιη στις κερδοσκοπικές διαθέσεις των αγορών. Και την ίδια στιγμή στην ΕΕ φαίνεται να θέλουν να αντιμετωπίσουν την Ελλάδα ως πειραματόζωο», σημείωσε και πρόσθεσε ότι «είναι πολύ σημαντικό η χώρα να αλλάξει στρατηγική και να δοθεί ιδιαίτερη έμφαση στις παραγωγικές υποδομές, σε ένα άλλο μοντέλο ανάπτυξης και κυρίως στις δημιουργικές και παραγωγικές δυνάμεις του τόπου».

Αναφέρθηκε μάλιστα ιδιαίτερα στους νέους αγρότες, «σε όλους εκείνους που διεκδικούν να ζουν με αξιοπρέπεια από το μόχθο της δουλειάς τους» και σημείωσε ότι ο κ. Παπούλιας του δήλωσε ότι θα συναντήσει πολύ σύντομα την Πανελλήνια Ένωση Νέων Αγροτών, διότι «εκτιμά ότι είναι νέοι άνθρωποι, της δημιουργίας και πρέπει να δώσουμε δύναμη στην Ελλάδα της δημιουργίας».

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή