Βουλγαρία: Αποστολή επιπλέον 100 στρατιωτών στο Αφγανιστάν

Παρασκευή, 29 Ιανουαρίου 2010 17:11
A- A A+

Την αποστολή επιπλέον 100 στρατιωτών στο Αφγανιστάν σχεδιάζει για φέτος η Βουλγαρία προκειμένου να ενισχύσει την 500μελή δύναμή της στη χώρα, όπως ανακοίνωσε σήμερα το Βουλγαρικό υπουργείο ¶μυνας.

Η κεντροδεξιά κυβέρνηση της χώρας, η οποία εξελέγη τον περασμένο Ιούλιο, είχε αρχικά ανακοινώσει ότι η οικονομική κρίση δεν θα της επέτρεπε να αποστείλει επιπλέον στρατιώτες στο Αφγανιστάν, αλλά αργότερα αποφάσισε το αντίθετο υπό την πίεση των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ.

Το υπουργικό συμβούλιο έχει ήδη εγκρίνει την αποχώρηση 30 στρατιωτών και θα δώσει το πράσινο φως για άλλους 70, δήλωσε εκπρόσωπος του υπουργείου ¶μυνας.

«Οι 30 στρατιώτες θα έχουν ενταχθεί στη δύναμη ως τα μέσα Φεβρουαρίου το αργότερο», πρόσθεσε.

Η Βουλγαρία, σύμμαχος των ΗΠΑ, είναι μία από τις 43 χώρες, οι οποίες έχουν συμβάλει στη δύναμη 110.000 στρατιωτικών που τελούν υπό τη διοίκηση του ΝΑΤΟ στο Αφγανιστάν.

Την περασμένη Κυριακή 4 Βούλγαροι στρατιώτες τραυματίστηκαν από ρουκέτα που ερρίφθη μέσα στη βάση τους στο αεροδρόμιο της πόλης Κανταχάρ, στο νότιο Αφγανιστάν.

Η επίθεση συνέπεσε με επίσκεψη του μέχρι εκείνη τη στιγμή υπουργού ¶μυνας Νικολάι Μλαντένοφ, ο οποίος ανέλαβε αυτήν την εβδομάδα το υπουργείο Εξωτερικών. Ο Μλαντένοφ δεν τραυματίστηκε από την επίθεση.

Πηγές: ΑΠΕ - ΜΠΕ, Reuters

Προτεινόμενα για εσάς


NAFTEMPORIKI TV

Δημοφιλή