Μίλιμπαντ: «Κόκκινη γραμμή» ο σεβασμός του συντάγματος στο Αφγανιστάν

Παρασκευή, 29 Ιανουαρίου 2010 20:28
UPD:20:31
REUTERS/CHRISTIAN HARTMANN

A- A A+

Η «κόκκινη γραμμή» για τη συνεργασία των δυτικών δυνάμεων με τις τοπικές δυνάμεις του Αφγανιστάν δεν θα είναι μόνο οι προσωπικότητες που συνεργάζονται με την Αλ Κάιντα αλλά και όλοι αυτοί που δεν σέβονται το σύνταγμα της χώρας, συμπεριλαμβανομένων των θεμάτων της ισότητας μεταξύ ανδρών και γυναικών, δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών της Βρετανίας Ντέηβιντ Μίλιμπαντ.

Ο Βρετανός υπουργός Εξωτερικών μιλώντας στο περιθώριο του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ στο Νταβός, αναφέρθηκε στη σύνοδο των ηγετών που πραγματοποιήθηκε στο Λονδίνο για το Αφγανιστάν, τονίζοντας ότι «υπάρχει μια θέση» για τους στασιαστές εάν εκφράσουν το σεβασμό τους στο σύνταγμα, ιδιαίτερα εάν σεβαστούν τα δικαιώματα των γυναικών.

Ωστόσο, όπως σημείωσε, εάν συνεχίσουν να συγκρούονται με «τη στρατιωτική μηχανή» τότε θα συναντήσουν την άρνηση.

«Υπάρχει μια κοινή διαπίστωση ότι όλη η κεντρική Ασία πρέπει να συμβάλλει στην επίτευξη της σταθερότητας στο Αφγανιστάν, διαφορετικά το Αφγανιστάν θα εξάγει την αποσταθεροποίηση του προς την υπόλοιπη περιοχή», τόνισε ο κ. Μίλιμπαντ.

Από την πλευρά του ο υπουργός Εξωτερικών της Σουηδίας Καρλ Μπιλτ δήλωσε ότι οι δυνάμεις στο Αφγανιστάν σκοπεύουν να ενισχύσουν την κυβέρνηση και πρόσθεσε «η διαχείριση στο Αφγανιστάν πρέπει να γίνει από τους ίδιους τους Αφγανούς και θα τους στηρίξουμε ώστε να πράξουν τα σωστά και τα αναγκαία».

Πηγές: ΑΠΕ - ΜΠΕ, Γαλλ. Πρακτορείο

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή